ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονείς 16χρονου: «Το παιδί μας χαροπαλεύει, θέλουμε δικαίωση» [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ζητάμε δικαιοσύνη», ανέφεραν οι γονείς του 16χρονου Κώστα, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, στη διάρκεια καταδίωξης, και νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του 16χρονου βρέθηκαν νωρίτερα στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου συνοδεία του δικηγόρου τους δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), εναντίον του 32χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (απολογείται την Παρασκευή).

«Δεν έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε, ζητάμε συγγνώμη για αυτό που έκανε το παιδί, αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει. Χαροπαλεύει, θέλουμε δικαίωση. Ήταν το καλύτερο παιδί, δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου», τόνισε σε δηλώσεις του ο πατέρας του ανήλικου.

Η μητέρα του 16χρονου είπε μόνο πως «ο Κώστας είναι χάλια, ζητάμε δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας τον πυροβολισμό που δέχθηκε ο ανήλικος, ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για «ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα στο πίσω μέρος του κεφαλιού». «Δεν γίνεται να είναι μια βολή για να μείνει. Είναι μια βολή εξουδετέρωσης» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Καταλόγισε στην ΕΛ.ΑΣ. απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης, ενώ για την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το αιματηρό επεισόδιο, τόνισε πως «το μόνο που αναφέρεται είναι η προσπάθεια εμβολισμού και δεν αναφέρεται το γεγονός ότι το παιδί τραυματίστηκε συνεπεία του πυροβολισμού».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA