Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.09.2023

Ευρωβαρόμετρο: 8 στους 10 Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Το 66% των Ελλήνων «βλέπει» πτώση του βιοτικού του επιπέδου.
Ευρωβαρόμετρο: 8 στους 10 Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Τη δυσαρέσκεια για μια σειρά από τομείς αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην Ελλάδα εξαιτίας του υψηλού κόστους ζωής καταδεικνύει το Ευρωβαρόμετρο του Κοινοβουλίου για την Άνοιξη του 2023 που δόθηκε σήμερα Τρίτη (6/6) στη δημοσιότητα.

Στην έρευνα όσον αφορά στην Ελλάδα συμμετείχαν 1.006 πολίτες οι οποίοι απάντησαν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων την περίοδο 4/3/2023 έως και 21/3/2023.

Αρχικά, αναφορικά με την ικανοποίηση από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα, οι πολίτες απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι σε ποσοστό 71%, αυξημένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από την αντίστοιχη έρευνα του Οκτωβρίου/Νοεμβρίου του 2022.

Επιπλέον, σε ερώτηση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης, το 85% στην Ελλάδα, δηλαδή σχεδόν 9 στους 10, δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα, ενώ το 78% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο ούτε με τις δράσεις που ανέλαβε η ΕΕ. Παράλληλα, το 82% δηλώνει ότι έχει δυσκολίες να πληρώσει λογαριασμούς τις περισσότερες φορές.

Όσον αφορά στο κράτος δικαίου και τον σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν σε ποσοστό 60% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι.

Επίσης, σχεδόν 8 στους 10 (76%) δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (δηλ. ψευδείς, υπερβολικές ή διαστρεβλωμένες ειδήσεις) και σε ποσοστό 80% με την καταπολέμηση της διαφθοράς.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.