Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.03.2023

Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν υπήρχε καμία αιτία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας”, κατέθεσε η διευθύντρια στο Καραμανδάνειο

Με την κατάθεση της παιδιάτρου, διευθύντριας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.
Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν υπήρχε καμία αιτία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας”, κατέθεσε η διευθύντρια στο Καραμανδάνειο

«Όταν έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα, κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και αναρωτιόμασταν “γιατί , τι έγινε;” Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος. Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις… Υπάρχει κάποια αιτία που οδηγείται εκεί ο άνθρωπος. Στη μικρή, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Απριλίου 2021, δεν υπήρχε καμία αιτία…», κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η παιδίατρος, διευθύντρια στο Καραμανδάνειο, Αικατερίνη Τριάντου.

Η κα. Τριάντου κατέθεσε για την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στις 8 Απριλίου 2021 στο νοσοκομείο για το δηλωθέν από την μητέρα επεισόδιο με σπασμούς και την τεράστια προσοχή και μεγάλη επιμέλεια που έδειξαν όλοι καθώς επρόκειτο για ένα παιδί που είχε χάσει τα αδέλφια του. Τόνισε επίσης η μάρτυρας πως οι εξετάσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα ανησυχητικό, πολλώ δε μάλλον κάτι που να προμήνυε την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα δύο μέρες μετά.

«Ζήτησα σειρά εξετάσεων όταν με ενημέρωσαν ότι πριν 15 ημέρες η μάνα είχε φέρει νεκρό και ένα ακόμη αδελφάκι και ότι ένα ακόμη αδελφάκι στο πλαίσιο λευχαιμίας πέθανε», είπε η γιατρός η οποία όπως κατέθεσε, συμπεριέλαβε στις εξετάσεις και τις καρδιολογικές. Συμπλήρωσε επίσης πως επειδή είχαν γίνει καρδιολογικές πολύ πρόσφατα, η καρδιολόγος δεν το έκρινε απαραίτητο.

Κατά την κατάθεσή της σημειώθηκε ένταση όταν η παιδίατρος είπε πως καταγράφηκε ένα στιγμιαίο επεισόδιο στο μηχάνημα με 132 σφίξεις, το οποίο όπως ανέφερε εφόσον είχε βγει φυσιολογικό καρδιογράφημα αποδόθηκε«μάλλον σε κάποιο από τα αυτοκόλλητα που κουνήθηκε».

Η φράση της προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια που γελώντας δυνατά της είπε «δεν ντρέπεστε λιγάκι;».

Μάρτυρας: «Ξεκολλάνε…»

Πρόεδρος: (προς Κούγια) «Πρέπει να ντρέπεστε, είναι απαράδεκτο.»

Αλέξης Κούγιας: «Εντάξει κυρία πρόεδρε.»

Πρόεδρος: «Θα περάσουν πολλοί μάρτυρες.»

Αλέξης Κούγιας: «Όχι τέτοιοι.»

Πρόεδρος: «Αν αντιδρούμε έτσι…»

Αλέξης Κούγιας: «Προς Θεού! Έχουμε την κυρία που έφαγε το παιδί. Αυτόφωρο πρέπει να πάτε…»

Πρόεδρος: «Θα ρωτήσετε όταν έρθει η ώρα… Θα καταθέσει αυτά που γνωρίζει.»

Αλέξης Κούγιας: «Και εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει.»

Η μάρτυρας επανέλαβε πως εφόσον δεν εντοπίστηκε κάτι παθολογικό, δεν θα μπορούσε «ένα στιγμιαίο γεγονός να αποδοθεί σε κάτι. Δεν βρέθηκε κάτι…».

Η μάρτυρας περιέγραψε πως η Τζωρτζίνα όταν την εξέτασε «ήταν εντελώς καλά και έτρωγε απ’ έξω». Είπε επίσης πως «αυτό που κατάλαβα ήταν πως το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση… Λέω πώς μπορεί να πεθάνει έτσι ένα παιδί που θέλει να φτάσει σουβλάκια;».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η παιδίατρος τόνισε πως «το εικοσιτετράωρο που ήμουν εγώ και έλεγξα το παιδί ήταν ασυμπτωματικό και γι’ αυτό είπα να πάρει εξιτήριο. Δεν ξέρω τι έγινε μετά…».

Η παιδίατρος είπε πως το παιδί παρέμεινε στο Νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί είχαν συστήσει να φύγει, μετά από έναν εμετό. «Είπα στη μαμά ότι “δεν έδειξαν τίποτα οι εξετάσεις, δεν βρήκαμε νόσο να το πάτε σπίτι σας” και σκεπτόμενη τα άλλα παιδιά της της είπα “η πόρτα μας είναι ανοικτή”. Δεν μου είπε τίποτα. Ήθελα να της δώσω θάρρος να γυρίσει στο σπίτι της. Εκείνη τη στιγμή εγώ έβλεπα έναν άνθρωπο πονεμένο δίπλα στο παιδί του…».

Όπως είπε η μάρτυρας, επειδή η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας ήταν καλή, όταν συνέβη η ανακοπή «κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον αναρωτιόμασταν “γιατί , τι έγινε;”. Δεν είχε κανείς να πει τίποτα. Σηκωθήκαμε όλοι με ένα κόμπο στο στομάχι και πήγαμε στις δουλειές μας. Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος. Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις. Υπάρχει κάποια αιτία που οδηγείται εκεί ο άνθρωπος. Στη μικρή, τουλάχιστον μέχρι τις 9/4 δεν υπήρχε καμία αιτία…»

Κατά την εξέτασή της από την υπεράσπιση, η μάρτυρας τόνισε κατόπιν σχετικής ερώτησης, ότι η ίδια δεν γνώριζε τη δράση της κεταμίνης και ότι εκ των υστέρων έμαθε για την ουσία. Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Κούγια περί μίας στημένης διαδικασίας ώστε να βρεθεί η μητέρα κατηγορούμενη, η κα. Τριάντου είπε πως κατέθεσε για τα περιστατικά που έζησε ενώ τόνισε πως «δεν πέθανε σε εμένα το παιδί».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει από τι πέθανε το παιδί, η μάρτυρας είπε πως «αν γνωρίζαμε δεν θα ήμασταν εδώ».

Αλέξης Κούγιας: «Με χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκληθεί ανακοπή;»

Μάρτυρας: «Να ρωτήσετε αναισθησιολόγο, εγώ δεν έχω δουλέψει ποτέ με κεταμίνη… Υπάρχουν φάρμακα, όπως ναρκωτικά κλπ, που κάνουν ανακοπή.»

Αλέξης Κούγιας: «Σας είπαν πώς έπαθε ανακοπή;»

Μάρτυρας: «Μου είπαν ότι το βρήκαν πεθαμένο και έκαναν τεράστια προσπάθεια να το επαναφέρουν.»

Αλέξης Κούγιας: «Μπορείτε να εξηγήσετε πώς η κεταμίνη οδηγεί σε ανακοπή;»

Μάρτυρας: «Δεν γνωρίζω τη δράση του φαρμάκου.»

Αλέξης Κούγιας: «Υπήρχε κεταμίνη στο νοσοκομείο;»

Μάρτυρας: «Στο τμήμα μου δεν υπάρχει, οι αναισθησιολόγοι την ξέρουν. Εγώ την έμαθα αργότερα όταν ρώτησα.»

Αλέξης Κούγιας: «Το ίδιο και η κατηγορούμενη, το έμαθε μετά. Θα μπορούσε να προκαλέσει ανακοπή με φραγή μύτης και στόματος;»

Μάρτυρας: «Δεν είμαι εγκληματολόγος. Ήμουν μπροστά;»

Αλέξης Κούγιας: «Θα μπορούσε;»

Μάρτυρας: «Ξέρω ότι οι μανάδες αγαπάνε τα παιδιά τους…»

Πρόεδρος: «Μπορούν να προκαλέσουν ασφυξία;»

Μάρτυρας: «Βεβαίως. Η εσκεμμένη ασφυξία είναι αιτία ανακοπής.»

Η παιδίατρος υπογράμμισε πως εφόσον το κοριτσάκι δεν είχε συμπτώματα συμβατά με καρδιακή νόσο «η εξέταση χόλντερ δεν θα βοηθούσε», φράση που πυροδότησε κι άλλο την ατμόσφαιρα με τον κ. Κούγια να φωνάζει προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης.

Αλέξης Κούγιας: «Μας έχετε τρελάνει στα ψέματα. Τόσα ψέματα δεν έχει πει κανείς.»

Μάρτυρας: «Είμαι δημόσιο πρόσωπο. Παρακαλώ κυρία πρόεδρε να με προστατεύσετε.»

Πρόεδρος: «Σας παρακαλώ κύριε συνήγορε.»

Αλέξης Κούγιας: «Αφήσατε ένα παιδάκι να πεθάνει επειδή ήταν Σαββατοκύριακο και πήγατε διακοπές. Η κατηγορούμενη είναι κατηγορούμενη από εσάς.»

Αλέξης Κούγιας: «Μπορεί να έχει γίνει ιατρικό λάθος εδώ; Αν αποδειχθεί ότι η μητέρα δεν έκανε τίποτα, τι άλλο μπορεί να συνέβη;»

Μάρτυρας: «Δεν μου έρχεται η φράση στα ελληνικά… it’s up to you».

Αλέξης Κούγιας: «Ε, τότε θα πω κι εγώ “Κορωπί”. Καλές γιορτές».

Φορτισμένη από τον καταιγισμό ερωτήσεων της υπεράσπισης η μάρτυρας κάποια στιγμή είπε: «Είμαι μάνα δυο παιδιών και παρακαλώ να “φύγω” πριν τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να φανταστώ μια μάνα να σκοτώνει το παιδί της. Εγώ είμαι γιατρός σώζω ζωές. Τα παιδιά δεν πεθαίνουν από έμφραγμα». (Πηγή)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.