ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία μαθητών, γονιών και δασκάλων για επικίνδυνη αυλή σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 18ου δημοτικού σχολείου της Καλαμαριάς, που βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Σαράφη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, για τις υποδομές του σχολικού συγκροτήματος και ιδιαίτερα για τη μισοτελειωμένη αυλή, στην οποία, όπως αναφέρουν, σημειώνονται συχνά ατυχήματα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε το 2009, σχεδόν με τη σύσταση του σχολείου, με τη μισή αυλή να είναι τσιμέντο και η άλλη μισή με χώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι συνολικά 260 μαθητές να βγαίνουν στα διαλείμματα σ’ ένα μικρό κομμάτι της αυλής, ενώ κάθε φορά που βρέχει να υπάρχει κίνδυνος ολισθηρότητας.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποβληθεί 30 αιτήματα προς τον δήμο Καλαμαριάς, όμως δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα και η αυλή είναι επικίνδυνη», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποδιευθύντρια του 18ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς Αργυρώ Λινάρδου. Πρόσθεσε δε, ότι στην τελευταία επικοινωνία με τον δήμο έλαβαν την υπόσχεση πως στις γιορτές των Χριστουγέννων θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον το αποστραγγιστικό έργο, κάτι που δεν έγινε.

Από την πλευρά του δήμου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θάνος Γιαννακός απάντησε πως γίνονται όλες οι προσπάθειες για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι «σε περίπου 2-3 μήνες θα αποκατασταθεί το σοβαρό τεχνικό θέμα, ώστε η αυλή να είναι ασφαλής και λειτουργική για τους μαθητές».

Παραδέχτηκε πως οι γονείς έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, ωστόσο, όπως είπε, «είναι ένα σύνθετο και περίπλοκο πρόβλημα, το οποίο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν μας επέτρεψαν να το επιλύσουμε. Είμαστε, όμως, στην τελική ευθεία καθώς πήραμε προσφορές και τεχνικές προδιαγραφές».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA