SOCIAL MEDIA

Αντιδράσεις για τη δημοσίευση δημοσκόπησης της MARC εν μέσω της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ της απώλειας των αγαπημένων τους, ο ANT1 και η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc παρουσίασαν εννέα μόλις ημέρες μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική σύγκρουση, δημοσκόπηση για να καταγράψουν μεταξύ άλλων τον πολιτικό και εκλογικό αντίκτυπο του μοιραίου δυστυχήματος, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων.

Μάλιστα, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μόλις τέσσερις ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, το διάστημα 4-7 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι έντονη ήταν και η αντίδραση του παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του ANT1, Νίκου Χατζηνικολάου:

«Πριν πάμε στη δημοσκόπηση, θέλω να εκφράσω την ένστασή μου», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Γίνεται και δημοσιεύεται δημοσκόπηση ενώ γίνονται κηδείες, ενώ είμαστε σε μια συναισθηματική έκρηξη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Γεράκης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Marc, είπε πως συμμερίζεται τα συγκεκριμένα επιχειρήματα ωστόσο όπως διευκρίνισε: «Δεν είμαι αυτόκλητος».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεράκης είπε ότι η δημοσκόπηση ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα ενώ υπενθύμισε ότι και στις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, το 2007, που έγιναν στις 24 Αυγούστου, στις 26 βγήκαν δημοσκοπήσεις.

Για την περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε πως δημοσκοπήσεις έγιναν μετά από 6 εβδομάδες, με τον κ. Γεράκη να απαντά πως τότε αφενός δεν ζητήθηκε η διενέργεια δημοσκόπησης και αφετέρου ήταν καλοκαίρι και οι εταιρείες θα ξεκινούσαν ξανά εργασίες μετά από μερικές εβδομάδες.

«Αυτό για μένα δεν είναι επιχείρημα, έχει να κάνει με την αξιοπιστία της έρευνας», σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου, όχι εν θερμώ, όπως σημείωσε.

Για να προσθέσει για την απόφαση του ΑΝΤ1 να παρουσιάσει τη δημοσκόπηση: «Δεν αποφασίζω εγώ. Εγώ έχω βαθμό αναγνώστου στο δελτίο ειδήσεων».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για απόπειρα του πρωθυπουργού να κάνει damage control

Η δημοσκόπηση της Marc προκάλεσε την οργή και τις αντιδράσεις των χρηστών στα social media, με το Twitter να «παίρνει φωτιά»:

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA