Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
17.09.2021

Θα γεμίσει με σκόνη η Αττική

Διαβάστε τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας για την προστασία από τις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων που μας έρχονται από τη Σαχάρα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 εκτιμάται ότι οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων θα κυμανθούν σε μέτρια (50 – 100 μg/m3) επίπεδα, λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας για την προστασία από συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Ειδικότερα, ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς, παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα και άτομα άνω των 65 θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ενώ άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.