Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άλαν Σίρερ και Τιερί Ανρί οι πρώτοι παίκτες στο Hall of Fame της Premier League

Ο πρώην επιθετικός της Νιούκαστλ και της εθνικής Αγγλίας, Άλαν Σίρερ, και ο φορ της Αρσεναλ και της Γαλλίας, Τιερί Ανρί, είναι οι δύο πρώτοι παίκτες στο Hall of Fame της Premier League, όπως σχετικά ανακοίνωσε η αγγλική Λίγκα σήμερα, Δευτέρα (26/4).

Ο Σίρερ είναι ο πρώτος σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος όλων των εποχών, με 260 γκολ στο ενεργητικό του σε 14 σεζόν, με τις φανέλες της Νιούκαστλ και της Μπλάκμπερν. Ο Σίρερ, που κατέκτησε τον τίτλο με την Μπλάκμπερν το 1995, είναι ο μοναδικός παίκτης, που έχει πετύχει πάνω από 100 γκολ στο πρωτάθλημα, με δύο διαφορετικές ομάδες. «Νιώθω εξαιρετική τιμή, που θα είμαι από τους πρώτους στο Hall of Fame,» τόνισε ο Σίρερ.

Από την πλευρά του, ο Ανρί είχε στο ενεργητικό του 175 γκολ σε 258 αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος, κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας με τη φανέλα της Αρσεναλ. Κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο στην Premier League, ενώ ήταν ο σταρ της ομάδας, που έφθασε αήττητη στην κατάκτηση του τίτλου τη σεζόν 2003/04, στην οποία είχε και 20 ασίστ στο ενεργητικό του. «Να είμαι μαζί με τον Σίρερ οι πρώτοι παίκτες στο Hall of Fame είναι κάτι το εκπληκτικό. Οταν ξεκινούσα την καριέρα μου στην Αγγλία ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια τέτοια μεγάλη τιμή,» τόνισε σχετικά ο Ανρί.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA