Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον φόνο του Ζακ

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο η πολύκροτη δίκη των έξι κατηγορουμένων, των δύο καταστηματαρχών και των τεσσάρων αστυνομικών, για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση μάρτυρες αστυνομικοί συμφώνησαν ότι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί φέρθηκαν στο θύμα «ανθρωπιστικά», ενώ χαρακτήρισαν… ήπιο τον τρόπο σύλληψης και δεν φαίνεται  να αντιλήφθηκαν κανένα λιντσάρισμα.

Ωστόσο, είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις άλλων μαρτύρων που είδαν τα άγρια χτυπήματα των δύο πολιτών στο πρόσωπο και στο σώμα και τη χειροπέδηση του ακτιβιστή από τους αστυνομικούς την ώρα που κειτόταν ημιθανής στο πεζοδρόμιο.

Στις αρχές του μήνα εργαζόμενος ως σεκιούριτι που γύρναγε από τη δουλειά του είχε «άσκοπη βία και πολλή μανία» και μίλησε στο δικαστήριο για ασυγκράτητο μίσος από την πλευρά των δραστών, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι ο 33χρονος «δεν είχε μαχαίρι ούτε οπλοφορούσε ούτε έτεινε τίποτα, μαχαίρι, σουγιά, κατηγορηματικά τίποτα»

«Κλοτσάγανε τη βιτρίνα που έβρισκαν το κεφάλι του. Ηταν τόσο δυνατά που το κεφάλι έπεφτε πίσω, φώναζα “σταματήστε, θα τον σκοτώσετε”» είχε πει σε προηγούμενη συνεδρίαση γυναίκα, πρώην αξιωματικός υπηρεσίας σε Α.Τ. του κέντρου της Αθήνας και παλαιότερα στην ΕΥΠ, στη συγκλονιστική κατάθεσή της. 

Άλλωστε, τρεις ιατροδικαστές συνέδεσαν τον θάνατο αποκλειστικά με τα χτυπήματα που δέχτηκε ξεκαθαρίζοντας ότι ο θάνατος δεν οφείλονταν σε προβλήματα καρδιάς ή άλλα. Μόνο ο ιατροδικαστής που κλήθηκε από τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη διαφώνησε προκαλώντας την έντονη αντίδραση της έδρας.

Οι εξελίξεις της δίκης καταγράφονται αναλυτικά από το Παρατηρητήριο της δίκης και δημοσιεύονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Facebook (ZackieOh Justice Watch), στο Twitter (ZjusticeWatch) και στην ιστοσελίδα zackieohjustice.watch

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA