Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 16 Τούρκων αντικαθεστωτικών στην Ηγουμενίτσα

Το ταξίδι προς την Ιταλία με ιστιοφόρο, για 14 άτομα ανάμεσα τους και παιδιά και των δυο χειριστών του σκάφους, σταμάτησε το λιμενικό ανοιχτά της Πάργας. Στη επιχείρηση συμμετείχαν λιμενικοί του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πάργας.

Οι 16 μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, κρατούνται τις τελευταίες ημέρες στην Ηγουμενίτσα και σήμερα θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί η κράτησή τους μέχρι τη δίκη ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σημειώνεται πως οι επιβάτες του σκάφους δηλώνουν Τούρκοι αντικαθεστωτικοί που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν, ενώ οι δυο χειριστές που θεωρούνται διακινητές επισημαίνουν ότι είναι πρώην στελέχη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Το σκάφος με όνομα «DESIRE» και σημαία Τουρκίας, το βράδυ της 1ης Σεπτέμβρη αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή Βάλτου Πρέβεζας και αρχικά τέθηκε σε επιτήρηση από τους λιμενικούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Λιμενικών Αρχών το ιστιοφόρο απέπλευσε 2 μέρες αργότερα, με κυβερνήτες δύο Τούρκους 40 και 43 χρόνων και κατεύθυνση προς τα δυτικά. Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος, το οποίο ακινητοποίησε το σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Σαρακίνικου Πρέβεζας.

Ο ποινικολόγος Αντώνης Καραγιάννης, ο οποίος εκπροσωπεί τους συλληφθέντες, δήλωσε στο news24/7, ότι «πρόκειται για ανθρώπους που υπηρετούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, εκδιώχθηκαν από τον Ερντογάν και φυλακίστηκαν, λόγω πολιτικών φρονημάτων. Αφέθηκαν ελεύθεροι και ασκήθηκαν σε βάρος τους νέες ποινικές διώξεις με νέες κατηγορίες στην Τουρκία και πάλι λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Ενόψει της επικείμενης φυλάκισης τους και για να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών και των οικογενειών τους, διέφυγαν άμεσα από τη χώρα μαζί με άλλους συναδέλφους τους, που αντιμετώπιζαν τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Δεν έχουν τελέσει καμία πράξη που να παραβιάζει τους ελληνικούς ποινικούς νόμους και ως εκ τούτου πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA