Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.05.2022

Σε εξέλιξη η τηλέδιασκεψη του Euroworking Group

Στο κόκκινο οι προετοιμασίες για το Eurogroup της Παρασκευής.
Σε εξέλιξη η τηλέδιασκεψη του Euroworking Group

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group. Στη σημερινή τηλεδίασκεψη εξετάζεται η πρόοδος που έχουν σημειώσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών σε επίπεδο Brussels Group. Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στη  πρωτεύουσα της Λετονίας καθώς μεθαύριο θα διεξαχθεί εκεί η συνεδρίαση του Eurogroup από την οποία η Ελλάδα δεν έχει εκφράσει ιδιαίτερη αισιοδοξία ως προς την απόφαση που θα ληφθεί για το ελληνικό ζήτημα. 

Σήμερα, προηγήθηκε ακόμη μία συνεδρίαση του Brussels Group στο Παρίσι προκειμένου να εξακριβωθεί ποια πρόκειται θα είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει η διαπραγματευτική ομάδα των Βρυξελλών με την ομάδα των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων. Έως τώρα, όπως αναφέρουν κοινοτικές πηγές, η Αθήνα με τους εταίρους της επιδιώκει να γεφυρώσει ζητήματα στα οποία διαφωνούν, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία μονάχα εντατικοποίηση στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών περιμένουν μια ενδιάμεση έκθεση για την Ελλάδα στη συνάντηση του Eurogroup της Παρασκευής. Τόνισε πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αφήνει ανοιχτά τα θετικά και τα αρνητικά ενδεχόμενα που αφορούν την επίλυση του ελληνικού ζητήματος μέχρι τις 24 Απριλίου μιας και ο όρος ύπαρξης ολοκληρωμένης λίστας μεταρρυθμίσεων για να εκταμιευθεί δόση της ευρωβοήθειας που είχε τεθεί στις 20 Φεβρουαρίου, είναι ανέφικτο να εκπληρωθεί.

Ο επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα  θα ολοκληρωθούν με επιτυχία αν και ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή δε θα γίνει αλλαγή στη λίστα. Τόνισε πως η Ελλάδα έχει προθεσμία μέχρι τον επόμενο μήνα να παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων και είπε πως η κατάσταση της ελληνικής ρευστότητας είναι κάπως στενή επομένως, η πίεση προς όλες τις πλευρές αυξάνεται διαρκώς. Επισήμανε πως οι διαβουλεύσεις βρίσκονται στο σημείο όπου ήταν ένα με δύο μήνες νωρίτερα. Τέλος, υπογράμμισε ότι αν και ο χρόνος μας δεσμεύει η κατάσταση της ρευστότητας μπορεί να είναι επαρκής έως τον Ιούνιο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.