Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σαντορίνη: Δικογραφία για τους Χρυσαυγίτες που σταμάτησαν παρέλαση στο Εμπορείο (βίντεο)

Δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης σχηματίζεται, από το Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης, για το περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό Εμπορειό του νησιού, όταν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε ένταση και απαίτησε να διακοπεί η εκδήλωση για το γεγονός ότι μια μαθήτρια με αλβανική καταγωγή θα κρατούσε τη σημαία στην παρέλαση.

Πολλοί γονείς τους αποδοκίμασαν, ζητώντας τους να φύγουν προκειμένου να συνεχιστεί η παρέλαση. Μια ομάδα καθηγητών δημιούργησε αλυσίδα προστασίας για τα παιδιά της παρέλασης, ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία.

Ωστόσο, λόγω της έντασης που προκλήθηκε, η παρέλαση των μαθητών ματαιώθηκε καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που φοβήθηκαν πιθανά επεισόδια και αποχώρησαν μαζί με τα παιδιά τους.

Το ίδιο το κόμμα δεν δίστασε να αναρτήσει βίντεο από το περιστατικό, επιδοκιμάζοντας στην ουσία τα όσα έγιναν. Στο βίντεο ακούγονται απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, ενώ φωνάζουν πως «μόνο Έλληνας δικαιούται να κρατά τη σημαία». Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής καταδίκασαν τις πράξεις τραμπουκισμού ως «πατριδοκαπηλία» και «φασιστικές πρακτικές» μέσα από δελτία τύπου. 

Μάρθα Φύλλου