Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
20.06.2021

Σάλος με την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τη φρουρούσαν.

H απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο οδήγησε τέσσερις σωφρονιστικούς υπάλληλους, οι οποίοι εκτελούσαν βάρδιες για τη φύλαξή της, στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να λογοδοτήσουν για το συμβάν. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Η απόφαση ελήφθη από τον εισαγγελέα Εφετών, κ. Πεπόνη σε συνεργασία με τον κ. Ντογιάκο. Ο κ. Πεπόνη είναι εκείνος που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς συμφώνησαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων από τη στιγμή που διενεργείται και προκαταρκτική εξέταση για το ίδιο ζήτημα. Oι δύο εισαγγελείς προχώρησαν σε αυτοψία στην ψυχιατρική κλινική ώστε να διαπιστωθεί ο τρόπος απόδρασης της κ. Σταμάτη.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου εκτίει ποινή φυλάκισης εντός της κλινικής καθώς αντιμετωπίζει δεν είναι ψυχικά υγιής και φρουρούταν από δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η απόδραση πιθανολογείται ότι έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 το πρωί από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου που βρισκόταν. Η μπαλκονόπορτα ήταν κλειστή με λουκέτο, ωστόσο βρέθηκε ανοιχτό το λουκέτο και όχι παραβιασμένο. Φεύγοντας άφησε τρεις κόλλες Α4, οι οποίες ήταν γραμμένες ως τη μέση η καθεμιά, και εξηγούσε πως έφυγε γιατί ο εγκλεισμός της είναι άδικος. Η αστυνομία έκανε έρευνα σε σπίτια συγγενών της στην Αθήνα και την επαρχία και εξετάζονται και τηλεφωνήματα πολιτών που λένε ότι την είδαν σε διάφορα σημεία.

Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρόϊος, ξεκαθάρισε ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση. Παράλληλα, οι συνήγοροί της Ραγκούσης και Κούγιας παρακαλούν τη Βίκη Σταμάτη να γυρίσει στην κλινική σύντομα για να μην επιβαρύνει άλλο της θέση της. Τέλος, η μητέρα της είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι δε γνωρίζει που βρίσκεται η κόρη της και ανέφερε πως χθες που μίλησαν ήταν απογοητευμένη με το αίτημα που είχε κάνει για να αποφυλακιστεί και απορρίφθηκε.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.