Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Το Ρωσικό προξενείο χλευάζει τους Ευρωπαίους με ένα ρατσιστικό καρτούν

Το Ρωσικό προξενείο παρουσιάζει τους Ευρωπαίους ως «γκέι γουρούνια», χρησιμοποιώντας στο tweet της έναν «αστείο» αρκούδο.

Πιο συγκεκριμένα, το tweet εικονίζει έναν τεράστιο αρκούδο, ο οποίος αναπαριστά τη Ρωσία, να στέκεται έξω από ένα στρατόπεδο το οποίο κατοικείται από γουρούνια «κουμπαράδες» και είναι περιχαρακωμένο από τα αστέρια της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σημαία της  LGBT κοινότητας. Η ταμπέλα του «Ευρωπαϊκού» στρατοπέδου είναι όμοια με εκείνη από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Η εικόνα ολοκληρώνεται με μια λεζάντα που γράφει «Εικόνα που χρησιμοποιείται για σκοπούς απεικόνισης». Ενώ, στη λεζάντα του tweet γράφει: «Αν η Ρωσία είναι σε παρακμή γιατί ανησυχείτε; «Ίσως η πραγματική ανησυχία είναι για την παρακμή της Δύσης και ότι διαχειριζόμαστε τα πράγματα καλύτερα». 

Ο ακτιβιστής της LGBT κοινότητας Gary Spedding, έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πρόκειται για ένα γνήσιο tweet του Ρωσικού προξενείου, που απεικονίζει τους Ευρωπαίους ως γουρούνια που κουνάνε γκέι σημαίες. Είναι ευρέως γνωστό ότι η Ρωσία είναι πολύ οπισθοδρομική σε ζητήματα δικαιωμάτων της  LGBT κοινότητας, και απλά σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνει αυτή την έχθρα». Και πρόσθεσε «Δεν είμαι σίγουρος αν τα αστέρια στη φωτογραφία αντιπροσωπεύουν κάτι, αλλά αυτό το tweet του Ρωσικού Προξενείου είναι γεμάτο με πολλών ειδών φασιστικά μηνύματα». 

Το tweet αντιμετώπισε πολλές αντιδράσεις από Ρώσους χρήστες. Κάποιος δήλωσε «αηδιασμένος«, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν αν η επικοινωνιακή ομάδα του προξενείου ήταν μεθυσμένη όταν το ανέβασε ή απλά τους έχουν χακάρει. Άλλοι χλεύασαν την εικόνα της αρκούδας, η οποία έχει τα μέσα στην ομοφυλοφυλική κοινότητα. 

Ο λογαριασμός του Ρωσικού Προξενείου στο Twitter, έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές εικόνες από κακά επεξεργασμένα καρτού, με σκοπό να κριτικάρουν τις Δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης. 

Η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης συνεχώς κλιμακώνεται. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσία θέλοντας να επιδείξει την στρατιωτική της δύναμη έστειλε πολεμικά πλοία να πλεύσουν στο στενό της Μάγχης. 

Και παρ’ όλη την κριτική που δέχεται η χώρα για την αντιμετώπιση των μελών της LGBT κοινότητας , ο πρόεδρος της χώρας Vladimir Putin μίλησε πρόσφατα για τα υποτιθέμενα ίσα κοινωνικά δικαιώματα στη Ρωσία, κάνοντας συγκρίσεις με την κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ίδιος είπε πως η ομοφοβία της ρωσικής κοινωνίας εσκεμμένα παρουσιάζεται υπερβολική από τα μέσα ενημέρωσης. 

Η Ρωσία, επίσης, προσπάθησες πρόσφατα να κλείσει το Deti-404, έναν διαδικτυακό ιστότοπο υποστήριξης εφήβων με προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας, ο οποίος όπως κατηγορήθηκε από τους υπευθύνους παραβίαζε τον νόμο για την «γκέι προπαγάνδα». 

Πηγή: Dazed

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι