Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ρένα Δούρου: Εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο

Σε συνεχείς επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων και καθαρισμού φερτών υλικών και ρεμάτων προχώρησαν σήμερα οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στους δήμους που πλήγηκαν από τις βροχοπτώσεις.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κινητοποιήθηκαν μετά από επικοινωνία με τους δήμους που αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα, όπως οι δήμοι Περιστερίου, Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Φυλής, Αχαρνών, Ιλίου. Ύστερα από σχετικό αίτημα του δήμου Ιλίου, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να συμβάλλει στη στέγαση δέκα οικογενειών που έμειναν άστεγες λόγω των πλημμυρών.

H περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφού ευχαρίστησε τους άντρες της Πυροσβετικής Υπηρεσίας δήλωσε: «Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές. Οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο. Χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρισκόμαστε επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA