Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
17.09.2021

Πτώση του A320: Ο συγκυβερνήτης έριξε το αεροσκάφος: αυτοκτονία ή τρομοκρατική ενέργεια;

Ο συγκυβερνήτης, μόνος στο πιλοτήριο, δρομολόγησε την κάθοδο του αεροπλάνου, λέει ο Εισαγγελέας της Μασσαλίας

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Πριν από λίγα λεπτά (η συνέντευξη τύπου συνεχίζεται αυτή τη στιγμή) ο Εισαγγελέας της Μασσαλίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της Monde και των New York Times . Όπως δήλωσε ο σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνος των ερευνών, ο συγκυβερνήτης Andreas Lubitz, 28 ετών, Γερμανός υπήκοος ο οποίος είχε προσληφθεί από την Germanwings το Σεπτέμβριο του 2013, αφού κλείδωσε έξω από το cockpit τον κυβερνήτη που είχε κατά τα φαινόμενα πάει στην τουαλέτα, δρομολόγησε την κάθοδο και τη συντριβή του αεροσκάφους. Εξετάζονται πιθανές σχέσεις του με την τρομοκρατία, χωρίς να έχει βρεθεί κανένα στοιχείο ακόμη, πρόσθεσε ο Εισαγγελέας. Οι επιβάτες κατάλαβαν τι πρόκειται να συμβεί μόνο την τελευταία στιγμή, αν κρίνουμε από τους ήχους που καταγράφονται στο μαύρο κουτί, κατέληξε. Η συνέντευξη τύπου συνεχίζεται.

line-630

Νέες ερμηνείες έρχονται με γρήγορο ρυθμό στην επιφάνεια από σήμερα το πρωι, καθώς τα στοιχεία το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του airbus A320 της Germanwings  «άρχισε να μιλάει». Η γαλλική Monde επικοινώνησε με την  ανώνυμη πηγή των New York Times  και, εκτός από την επιβεβαίωση της πληροφορίας οτι ο ένας από τους πιλότους είχε κλειδωθεί έξω από την καμπίνα, προχωράει σε κάποιες υποθέσεις: 

Το γεγονός ότι ο κυβερνήτης (τελικώς περί αυτού πρόκειται σύμφωνα με τη Monde)  δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο cockpit, από το οποίο είχε βγει, κατά πάσα πιθανότητα για να πάει στην τουαλέτα, οδηγεί στο συμπέρασμα οτι η πτώση του αεροσκάφους  ήταν ηθελημένη: Οι πιλότοι ( όπως και η επικεφαλής του πληρώματος) έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο  cockpit, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό ο οποίος απενεργοποιείται μόνο από το εσωτερικό του πιλοτηρίου.

Περίπτωση αιφνίδιας ασθένειας του πιλότου θα πρέπει να αποκλεισθεί, γράφει η Monde, γιατί αφ ενός σε τέτοια περίπτωση η πόρτα του Cockpit ανοίγει αυτόματα μετά 30 δευτερόλεπτα και αφ ετέρου γιατί η κάθοδος του αεροσκάφους καάα το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν απολύτως ελεγχόμενη και δεν θα ήταν δυνατό να γίνει από  άνθρωπο που δεν ήταν σε κατάσταση ούτε καν να ανοίξει την πόρτα. Κάτι που αφήνει να ενοηθεί οτι ο συγκυβερνήτης Andreas Lubitz έριξε το αεροσκάφος είτε οικειοθελώς, είτε υπο απειλή. Μένει βέβαια να επαληθευτούν όλες αυτές οι υποθέσεις, κάτι που δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα γίνει. Μέχρι πριν από λίγο, το δεύτερο μαύρο κουτί, εξ ίσου απαραίτητο για την εξακρίβωση των αιτίων της συντριβής, δεν είχε βρεθεί

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.