ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ρότζερ Γουότερς επανηχογραφεί το «The Dark Side of the Moon»

Ο Ρότζερ Γουότερς (Roger Waters) είπε ότι ηχογραφεί ξανά το άλμπουμ του 1973 «The Dark Side of the Moon» «[επειδή] αρκετοί άνθρωποι δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται και τι έλεγε».

Μιλώντας στην εφημερίδα «The Telegraph», ο Γουότερς αποκάλυψε ότι εργάζεται στη νέα έκδοση εδώ και μήνες και ότι το κάνει από την αρχή — χωρίς τη βοήθεια ή τη γνώση των μελών των «Pink Floyd».

Εκτός από τον Γουότερς, οι μόνοι συνεργάτες στο νέο άλμπουμ φέρεται να είναι ο μακροχρόνιος συνεργάτης του και πολυοργανίστας Γκας Σέιφερτ, ένας «Βαπτιστής ιερέας» που παίζει Χάμοντ και η σύντροφος του Σέιφερτ, τραγουδίστρια Μπεντουίν.

Ο Γουότερς μάλιστα επιφύλαξε σκληρά λόγια για τα υπόλοιπα μέλη των Pink Floyd, λέγοντας ότι δεν είναι καλλιτέχνες στην πραγματικότητα. ενώ υποστήριξε ότι έγραψε μόνος του το «The Dark Side of the Moon».

«Εγώ έγραψα το “The Dark Side of the Moon”. Ας αφήσουμε όλες αυτές τις βλακείες του “εμείς”! Φυσικά ήμασταν μπάντα, ήμασταν τέσσερις, όλοι συμμετείχαμε – αλλά είναι το δικό μου εγχείρημα και εγώ το έγραψα».

«Δεν μπορούν να γράψουν τραγούδια, δεν έχουν τίποτα να πουν. Δεν είναι καλλιτέχνες! Δεν έχουν ιδέες, ούτε μία μεταξύ τους. Ποτέ δεν είχαν και αυτό τους τρελαίνει».

Η «Telegraph» ανέφερε ότι ο Γουότερς «σχεδιάζει μια πλούσια κυκλοφορία βινυλίου» της επανηχογράφησης, η οποία λέγεται ότι «αποδεικνύεται λίγο δύσκολη» δεδομένης της αποχώρησης του Γουότερς από τους Pink Floyd το 1985 και των αμφιλεγόμενων αλληλεπιδράσεων του συγκροτήματος από τότε. Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, οι εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν ότι το άλμπουμ είχε απωθηθεί για τον Μάιο καθώς ο Γουότερς συνεχίζει να «πειράζει τις ηχογραφήσεις».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA