Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.11.2023

Νέα σεζόν με 16 καινούρια ντοκιμαντέρ στο COSMOTE HISTORY HD

16 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV έρχονται την τηλεοπτική σεζόν 2023-24 στο COSMOTE HISTORY HD
Νέα σεζόν με 16 καινούρια ντοκιμαντέρ στο COSMOTE HISTORY HD

Δεκαέξι νέες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV έρχονται την τηλεοπτική σεζόν 2023-24 στο COSMOTE HISTORY HD, το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην ιστορία, τον πολιτισμό, τις προσωπικότητες, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνισμού. Μέσα από το ανανεωμένο πρόγραμμα του καναλιού, οι τηλεθεατές θα κάνουν αναδρομή στο παρελθόν και θα ανακαλύψουν κομμάτια και πτυχές της ιστορίας, «χτίζοντας γέφυρες» με το αύριο.

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα για θέαση οποιαδήποτε στιγμή μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV.

Η πρώτη πρεμιέρα της σεζόν έρχεται την Κυριακή 10/9 στις 21.00, με τη σειρά παραγωγής «Ελευσίνα-Τόπος αφίξεως». Μέσα από τρία επεισόδια αναδεικνύεται το χρονικό της εξέλιξης της περιοχής ανά τους αιώνες, από την καθιέρωσή της ως ιερή πόλη της αρχαιότητας, μέχρι την εκβιομηχάνιση του Θριασίου πεδίου. Τελευταίος «σταθμός» της σειράς αποτελεί η σύγχρονη Ελευσίνα και το εγχείρημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

https://www.youtube.com/watch?v=5PnbmnmdPA8

Έρχονται τη νέα σεζόν αποκλειστικά στο COSMOTE HISTORY HD

Μηχανή του Χρόνου

Για ακόμα μια χρονιά, η δημοφιλής εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει στην τηλεοπτική στέγη της COSMOTE TV, για να αποκαλύψει μέσα από μαρτυρίες και εκτενή έρευνα, γεγονότα που σημάδεψαν τις ζωές των ανθρώπων και διαμόρφωσαν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Η αύρα της Προεδρικής Φρουράς

Η σειρά εξετάζει τη στρατιωτική ιστορία των ευζωνικών ταγμάτων της Προεδρικής Φρουράς. Ποια είναι η καθημερινότητα και το τελετουργικό της; Ποιοι είναι οι συμβολισμοί της και γιατί οι Εύζωνες καθίστανται τόσο σημαντικοί για το συλλογικό μας υποσυνείδητο; Τι είναι αυτό που την καθιστά ως το αναπόσπαστο και αναντίρρητο από όλους στοιχείο του αυτοπροσδιορισμού μας;

Santorini 398

Santorini 398

Santorini 398

Η σειρά αναδεικνύει τις σπουδαιότερες ιστορικές περιόδους της Μινωικής έκρηξης, μέσα από τα μάτια Ελλήνων και ξένων ερευνητών που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη ωκεανογραφική αποστολή που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα με τη κωδική ονομασία SANTORINI 398.

Οι Πειρατές της Γραμβούσας

Το κάστρο της Γραμβούσας, στο δυτικότερο άκρο της Κρήτης, λειτούργησε ως ορμητήριο αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα και ως άντρο πειρατών. Η συναρπαστική του ιστορία με κεντρικό αφηγητή τον ηθοποιό Δημήτρη Γκοτσόπουλο, εμπλέκει πειρατές, διάσημες μορφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής και στρατιωτικής ζωής, καθώς και πλήθος οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι Πειρατές της Γραμβούσας

Οι Πειρατές της Γραμβούσας

Στα χνάρια της Αλεξάνδρειας

Το έργο και η ζωή του Κωνσταντίνου Καβάφη αναδεικνύονται με τη βοήθεια του ελληνισμού της Αλεξάνδρειας, τόπο γέννησης του σπουδαίου ποιητή. Παράλληλα, παρουσιάζεται η ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου που αποτελεί κεντρικό σημείο επικράτησης και ανάπτυξης του ελληνικού στοιχείου, στη διάρκεια των τελευταίων 200 ετών της ελληνοαιγυπτιακής ιστορίας.

Η πολιορκία του Χάνδακα

Η σειρά με την εκπληκτική αφήγηση του Αλέξανδρου Λογοθέτη μας μεταφέρει στον 17ο αιώνα και επιδιώκει την καταγραφή της ιστορίας του πολυετούς Κρητικού Πολέμου, με έμφαση στην μακρόχρονη πολιορκία της πόλης του Χάνδακα, το σημερινό Ηράκλειο, που πολιορκήθηκε για 22 ολόκληρα χρόνια.

COSMOTE HISTORY - Underwonder

Underwonder

Underwonder

Η σειρά εξερευνά 4 υποθαλάσσια σπήλαια της Ελλάδας: τη Λίμνη Βουλιαγμένης στην Αθήνα, το σπήλαιο Διρού στη Μάνη, το σπήλαιο Αμφιτρίτης στην Πάρο και το σπήλαιο Ελεφάντων στα Χανιά. Μέσα από το τολμηρό εγχείρημα της κατάδυσης αποκαλύπτονται οι κρυμμένοι θησαυροί των σπηλαίων, οι οποίοι καταγράφονται σε εντυπωσιακές τρισδιάστατες απεικονίσεις.

Η φωνή των αγαλμάτων

Αγάλματα εμβληματικών προσωπικοτήτων όπως ο Όμηρος, ο Περικλής, ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης, ο Κάλβος, ο Σεφέρης και ο Ελύτης αποκτούν φωνή μέσα από τις διηγήσεις σημαντικών προσώπων και επιστημόνων. Η σειρά 8 επεισοδίων παρουσιάζει αυτά για τα οποία οι ήρωές τους έζησαν, πέτυχαν και θυσιάστηκαν. 

The Perfect Meal

Ένα δημιουργικό ντοκιμαντέρ για τη διατροφική παράδοση της Μεσογείου. Από την Ελλάδα και την Ιταλία μέχρι την Παλαιστίνη, την Κύπρο και την Ισπανία, αποκαλύπτονται οι διαφορετικές όψεις μιας διατροφής που σήμερα απειλείται με εξαφάνιση λόγω της απότομης αλλαγής του τρόπου ζωής μας.

COSMOTE HISTORY - The Perfect Meal

The Perfect Meal

Τα Νησιά των Συνόρων μας, τα Νησιά της καρδιάς μας

O μαγευτικός κόσμος των νησιών των συνόρων, των προμαχώνων του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνισμού. Ένα ταξίδι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Les secrets du Mont Olympe

Το διεθνές διεπιστημονικό πρόγραμμα «PalAeolus» λαμβάνει χώρα στα 2.700 μέτρα, αποκαλύπτοντας μια νέα ανάγνωση του Ολύμπου μέσα από την εξερεύνηση πολύτιμων κλιματικών δεικτών, όπως η σκόνη της Σαχάρας. Η έρευνα πραγματοποιείται από τον Μάικ Στύλλα, γεωλόγο, ειδικό στα αρχαία κλίματα και έμπειρο ορειβάτη μαζί με την ομάδα του, εγκαθιστώντας το στρατόπεδο βάσης του σε μια μικρή καλύβα στο βουνό.

Η πολιτεία του Αιγαίου

Ιστορίες επιζώντων και προσωπικά ανέκδοτα αρχεία, φέρνουν στο φως γεγονότα από την περίοδο 1912-1948 και μαρτυρούν την περιπετειώδη πορεία των Δωδεκανήσων μέχρι την ένωσή τους με την Ελλάδα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.