ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2023: Θα ψηφίζουν χώρες από όλον τον κόσμο

Αλλάζει η ψηφοφορία στην Eurovision 2023, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU). Ο μουσικός διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στο Λίβερπουλ από τις 9 έως τις 13 Μαΐου για λογαριασμό της Ουκρανίας που κέρδισε. Στην Eurovision 2023, στους ημιτελικούς μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα αποφασίζει ποιος θα περάσει στον τελικό, ενώ οι τηλεθεατές χωρών που δεν συμμετέχουν θα μπορούν να ψηφίζουν διαδικτυακά.

Οι βασικές αλλαγές στην ψηφοφορία της Eurovision:

  • Στους ημιτελικούς θα ψηφίζει μόνο το κοινό, όπως και σήμερα, μέσω τηλεφώνου, SMS ή App.
  • Οι τηλεθεατές σε όλη την υφήλιο θα μπορούν να ψηφίζουν online. Αυτό θα γίνεται μέσω μιας ασφαλούς πλατφόρμας, στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα. Στο τέλος αυτές οι ψήφοι θα ενοποιούνται σε βαθμούς, σαν να επρόκειτο για μία συμμετέχουσα χώρα.
  • Στον τελικό θα συνυπολογίζονται οι ψήφοι των επιτροπών και της παγκόσμιας ψηφοφορίας.

Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Έστερνταλ, εκτελεστικός επόπτης της Eurovision εκ μέρους της EBU, ανέφερε: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της 67χρονης ιστορίας του, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision εξελίσσεται συνεχώς για να παραμένει επίκαιρος και συναρπαστικός. Οι αλλαγές αυτές αναγνωρίζουν την τεράστια δημοτικότητα του σόου, δίνοντας μεγαλύτερη δύναμη στο κοινό του μεγαλύτερου ζωντανού μουσικού γεγονότος στον κόσμο. Το 2023 μόνο οι θεατές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα αποφασίσουν ποιες χώρες θα περάσουν στον μεγάλο τελικό και, αντανακλώντας την παγκόσμια απήχηση της εκδήλωσης, όλοι όσοι παρακολουθούν το σόου, όπου και αν ζουν στον κόσμο, μπορούν να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια».

«Με τη συμμετοχή, επίσης, των κριτικών επιτροπών από επαγγελματίες της μουσικής στην απόφαση του τελικού αποτελέσματος, όλα τα τραγούδια του μεγάλου τελικού μπορούν να αξιολογηθούν με τα ευρύτερα δυνατά κριτήρια. Μπορούμε, επίσης, να διατηρήσουμε την παράδοση του ταξιδιού σε όλη την Ευρώπη και την Αυστραλία για τη συλλογή βαθμών και να εξασφαλίσουμε μια συναρπαστική διαδικασία ψηφοφορίας, με τον νικητή να αποκαλύπτεται μόνο κατά το τέλος του σόου», πρόσθεσε.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA