ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

10 trivia για το “Fear Of The Dark” των Iron Maiden που φέτος κλείνει 30 χρόνια από την κυκλοφορία του

Το ένατο επίσημο album των Iron Maiden, κυκλοφόρησε στις 11 Μαΐου του 1992 κι έκτοτε το Fear of the Dark έχει γίνει ένας εμβληματικός δίσκος που αποθεώνουν εκατομμύρια μουσικόφιλοι σε όλο τον πλανήτη.

Ανάμεσά τους φυσικά υπάρχουν και χιλιάδες οπαδοί σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι ανυπομονούν για τη μυθική εμφάνιση των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο το Σάββατο 16 Ιουλίου στο πιο εντυπωσιακό show που έχουμε δει ποτέ στη χώρα μας.

Μετρώντας τις μέρες για τη μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς, διαβάζουμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα trivia σχετικά με το Fear of the Dark που ακόμη και σήμερα συγκινεί στο άκουσμά του!

  1. Το Fear of the Dark είναι το ένατο στούντιο άλμπουμ των Iron Maiden και κυκλοφόρησε στις 11 Μαΐου του 1992.
  2. Είναι το τελευταίο άλμπουμ των Iron Maiden με τον Bruce Dickinson, μέχρι την επιστροφή του μαζί με τον Adrian Smith το 1999.
  3. Ήταν επίσης το πρώτο άλμπουμ παραγωγής Steve Harris και η τελευταία συνεργασία με τον γνωστό παραγωγό Martin Birch.
  4. Σύμφωνα με τον βιογράφο του συγκροτήματος, Μικ Γουόλ, το εξώφυλλο του άλμπουμ Fear of the Dark απεικονίζει τη μασκότ τους, τον Έντι, «ως μία μορφή δέντρου με τα χαρακτηριστικά του γνωστού χαρακτήρα, Nosferatu, να κοιτάζει προς το φεγγάρι».
  5. Ήταν το πρώτο του άλμπουμ που δεν σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Derek Riggs, οι προτάσεις του οποίου απορρίφθηκαν για εκείνες του Melvyn Grant.
  6. Σύμφωνα με τον μάνατζερ των Iron Maiden, Rod Smallwood, το συγκρότημα αποφάσισε να αλλάξει τον σχεδιαστή του artwork καθώς όπως είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά: “Θέλαμε να αναβαθμίσουμε τον Eddie για τη δεκαετία του ’90. Θέλαμε να τον πάρουμε από ένα είδος πλάσμα τρόμου στα κόμικ και να τον μετατρέψουμε σε κάτι μεγαλύτερο, πιο απειλητικό».
  7. Το Fear of the Dark έγινε το τρίτο άλμπουμ των Iron Maiden που έφτασε στην κορυφή του UK Albums Chart.
  8. Οι στίχοι του τραγουδιού “Fear of the Dark” μιλούν για την ιστορία ενός ανθρώπου που πάντα φοβόταν έντονα το σκοτάδι. Θυμάται πολλές στιγμές που έχει περπατήσει μόνος του και αναπολεί την αίσθηση ότι τον ακολουθούσαν ενώ περπατούσε τη νύχτα.
  9. Το Afraid To Shoot Strangers είναι ένα κομμάτι με αντιπολεμικό χαρακτήρα και στο πώς οι κυβερνήσεις και οι στρατηγοί χρησιμοποιούν τους στρατιώτες ως πιόνια όταν δεν θέλουν πραγματικά να σκοτώσουν κανέναν.
  10. Το Fear of The Dark θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα άλμπουμ με έντονες αντιθέσεις. Το Wasting Love είναι μια από τις λιγές μπαλάντες των Iron Maiden ενώ το Be Quick Or Be Dead είναι το μοναδικό τραγούσι του συγκροτήματος με έντονα Speed Metal χαρακτηριστικά.
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA