Categories: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το πρώτο ευρωπαϊκό φεστιβάλ σπόρων είναι εδώ

Στα πλαίσια της πρώτης ευρωπαϊκής εκστρατείας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ζητήματα της καλλιέργειας σπόρων και της βιοποικιλότητας, η ελληνική Οργάνωση Γη διοργανώνει το φεστιβάλ «Love Sporoi-let’s grow together» μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Ενημερωτικές ημερίδες, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, πρόσβαση σε ενδιαφέρουσα βιβλιογραφία, εργαστήρι σπόρων, συλλογική κουζίνα και άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνει το Φεστιβάλ, έχουν στόχο την συνειδητοποίησης της θεμελιώδους σημασίας της βιολογικής καλλιέργειας, της αποταμίευσης και της ανταλλαγής σπόρων και της διατήρησης σπάνιων ειδών και ποικιλιών της γεωργικής ζωής. 

Στα πλαίσια του φεστιβάλ και της καλύτερης διάδοσής του στα social media η Οργάνωση Γη δημοσιεύει ένα δεκάλογο για τους σπόρους, καλώντας τους συμμετέχοντες να διαλέξουν μία από τις φράσεις και να δημοσιεύσουν ένα δικό τους μικρό βίντεο διαβάζοντάς την. 

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβάλλονται μηνύματα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην καμπάνια με ανάλογα φεστιβάλ και δράσεις. 

Περισσότερα για το φεστιβάλ και το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ. Για τη συμμετοχή με βίντεο δείτε την ενότητα «Τί μπορώ να κάνω» στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ. 

Ιωάννα Παναγοπούλου

Η Ιωάννα Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του '93. Σήμερα ολοκληρώνει τις σπουδές τις στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Share
Published by
Ιωάννα Παναγοπούλου