Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.05.2022

Οι προτάσεις της Popaganda για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Numbers are Prehistoric του Mario Merz στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,Θάλαμος αρ. 9 του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο και Wank For Peace & Totorro στο BIOS Ρομάντσο.
Οι προτάσεις της Popaganda για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Numbers are Prehistoric του Mario Merz στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  

893771_Image_4

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fondazione Merz, παρουσιάζει την έκθεση έργων του Mario Merz, ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κινήματος της Arte Povera, την πρώτη έκθεση του ιταλού καλλιτέχνη που θα παρουσιαστεί σε μουσειακό χώρο στην Ελλάδα.   Σε επιμέλεια του Paolo Colombo, η έκθεση-επισκόπηση φιλοδοξεί να φωτίσει την πολυπρόσωπη πρακτική του Mario Merz. Ο τίτλος της έκθεσης, “Numbers are prehistoric”, προέρχεται από το βιβλίο του Mario Merz “I Want to Make a Book Right Now” (1989) και εκφράζει την ανάγκη που τον παρακίνησε να ασχοληθεί και να αφοσιωθεί στην τέχνη, την πολιτική, τη ζωή. Με αυτή τη φράση, ο καλλιτέχνης εννοεί ότι οι αριθμοί υπήρχαν πριν από την ιστορία και εξελίσσονται στο άπειρο παράλληλα με την εξέλιξη της γης και του σύμπαντος.  

Μεγάλο μέρος της έκθεσης είναι αφιερωμένο στα κείμενά του, τα οποία, είτε με τη μορφή ποίησης είτε μανιφέστου, αποτελούν σημαντικό μέρος της δουλειάς του. Παρουσιάζοντας υλικό που δεν έχει εκτεθεί ξανά, η έκθεση ισορροπεί μεταξύ της εικαστικής τέχνης και της γραπτής έκφρασης, ακολουθώντας τον ιδιαίτερο τρόπο του Merz, ο οποίος αντιμετωπίζει τα κεντρικά θέματα στην τέχνη του χρησιμοποιώντας γραμμές, αριθμούς και λέξεις. 

10:00|είσοδος:3,5-7€

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι


Θάλαμος αρ. 9 του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο

899066_1.Thalamos_ar_6_photo_Elina_Giounanli_1

Με αφετηρία τα προσωπικά βιώματα του Τσέχωφ και εργαλείο την πάντα διεισδυτική ματιά του, η νουβέλα ανατέμνει μια πραγματικότητα ζοφερή που λίγο απέχει από αυτήν των ψυχιατρείων του 20ου αιώνα. Η πορεία της ζωής του γιατρού Ράγκιν από τη γεμάτη προσδοκίες και όνειρα ιατρική του αποστολή, ως την ηθική -και εντέλει φυσική- του εξόντωση, που περνά μέσα από την προσωπική παραίτηση. 

20:30|είσοδος:8-12€

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Β’ σκηνή

Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη 


Wank For Peace & Totorro στο BIOS Ρομάντσο 

896439_unnameηd

κεί που η Γαλλία συναντά την Ελλάδα. Τέσσερις εκκωφαντικά δυνατές μπάντες χτυπάνε τις σιδερένιες πόρτες του κτιρίου της Αναξαγόρα με άγριες διαθέσεις και σκοπό να καταστρέψουν ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Ελπίζουν να μην λιποθυμήσεις. Θέλουν όμως να το προσπαθήσουν! Οι μπάντες που συμμετέχουν: Wank For Peace (FR) Totorro (FR) Matchin’ Punchies King Medicine 

20:00|είσοδος:6€

BIOS Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.