NEWS
09.08.2020

Οι προτάσεις της Popaganda για την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

A Tim Maia Extravaganza στο Gagarin 205,6 A.M. How to disappear completely και MOPDtK στη Στέγη,Νταβαντούρι
 στο Tesla Bar και Cool Britannia στη Death Disco

A Tim Maia Extravaganza στο Gagarin 205

tim maia

Μια βραδιά αφιερωμένη στον ίσως πιο αμφιλεγόμενο και εκρηκτικό μουσικό που πέρασε ποτέ από την Βραζιλιάνικη μουσική ιστορία. Σε ένα μεγάλο event φόρο τιμής στον “Tiao”, τον Βαρόνο της Βραζιλιάνικης Soul, το πολυμελές γκρουπ Superbacana του Jef Maarawi (Egg Hell) θα διασκευάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την ενέργεια της θρυλικής Vitoria Regia, της πιστής μπάντας του Tim Maia.   Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας “Tim Maia” του Mauro Lima, ενός biopic το οποίο αφηγείται χωρίς ντροπές την ξέφρενη ζωή του Βραζιλιάνου θρύλου. Μετά το τέλος του live θα ακολουθήσουν DJ sets από τους Maia experts: Μανώλη Οικονόμου, Kafka και Kid Flicks. 

20:30|είσοδος:12€ (με μία Caipirinha)

GAGARIN 205

Λιοσίων 205


6 A.M. How to disappear completely στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Image

Η νέα παράσταση των Blitz αναζητά, μέσα από ένα άλλο επίπεδο ανάγνωσης του κόσμου που μας περιβάλλει, την κρυμμένη εκείνη πνευματικότητα, χωρίς την οποία η ζωή μοιάζει με επιβίωση. Έτσι,μέσω ενός ποιητικού μοντάζ, σε ένα χώρο ονείρου, σε μια προσπάθεια να προβάλλουν την προσπάθεια του ανθρώπου να «πιάσει» τον ουρανό, να ξεπεράσει το όριο και ν’ανατέλλει κάτι νέο. 

20:30|είσοδος:5€-28€ 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα


Νταβαντούρι!
 στο Tesla Bar

Νταβαντούρι!


Το Tesla παρουσιάζει το Νταβαντούρι, δύο νύχτες που θα σηματοδοτήσουν την αρχή μιας νέας εποχής στην αθηναϊκή διασκέδαση με αφετηρία το Tesla και μουσική κατεύθυνση προς την Ανατολή, τη Μεσόγειο και το μεγαλύτερο μέρος της Μαύρης Ηπείρου.   To Tesla bar φέτος με το μουσικό του προγραμματισμό θα ενώσει την Αθήνα με την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης της Μεσογείου και της Αφρικής, επικεντρώνοντας σε αραβικά, αιγυπτιακά, ελληνικά, τούρκικα, βαλκανικά ακόμα και αφρικάνικα ακούσματα, βάζοντας στην καθημερινότητά μας τραγούδια των γειτονικών μας χωρών με τις οποίες αλληλεπιδρούμε και έχουμε ανακατευτεί στο πέρασμα των χρόνων. Θα ψάξουμε όλη την καλή ξεχασμένη μουσική που είναι θαμμένη κάτω από τα layers τάσεων και επιρροών μέσα στα χρόνια και θα την αναδείξουμε. Ψάχνοντας τα μικρά κομματάκια της μουσικής παράδοσης, των ανατολίτικων επιρροών, της ιστορίας της πόλης και την ανάμειξη με τα δυτικά ρεύματα που κάνουν την Αθήνα να είναι τόσο χαοτικά ξεχωριστή και πολυμορφική.

22:30|είσοδος ελεύθερη

TESLA BAR

Πειραιώς 84 


Cool Britannia στη Death Disco

Cool Britannia

Για μια και μόνo βραδιά, θα απολαύσουμε μαζεμένες τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Βρετανικών charts: από την έκρηξη του post-punk στα τέλη των 70’s (The Cure, Joy Division, Buzzcocks) στην κιθαριστική κυριαρχία της Ιndie σκηνής στη δεκαετία του ’80 (The Smiths, New Order), από το πολύχρωμο πανηγύρι του Madchester (Happy Mondays, Stone Roses, Inspiral Carpets, The Charlatans) και τους αφανείς ήρωες του Shoegaze (Ride, Lush, Slowdive) στην εμπορική έκρηξη της Britpop που κορυφώθηκε στα μέσα των 90’s (Pulp, Oasis, Blur, Suede). 

00:30|είσοδος:5€ με μπίρα ή κρασί

DEATH DISCO

Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή


Mostly Other People Do the Killing στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

MOPDtK

Τους έχουν χαρακτηρίσει bebop τρομοκράτες! Οι Mostly Other People Do the Killing δεν είναι απλώς μια μπάντα με σουρεαλιστικό όνομα, αλλά ένα ριζοσπαστικό νεοϋορκέζικο σχήμα με μόνο στόχο του να ανατρέψει τα δεδομένα στην τζαζ.   Έχοντας επιλέξει ένα χιουμοριστικό, αλλά βαθύτατα φιλοσοφημένο όνομα και πραγματοποιώντας διαρκώς άλματα –από τα σημερινά στυλ στην πρώιμη hot jazz κι από εκεί πάλι στο παρόν–, οι MOPDtK από το 2002 συγχωνεύουν ένα τεράστιο στυλιστικό φάσμα γραμμένης και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Ερμηνεύοντας δημιουργικά τα κεφάλαια ενός αιώνα ηχογραφημένης τζαζ, καταλήγουν σε ένα αυθεντικό, διαχρονικό «παν-τζαζιστικό» μείγμα.

Μετά το εντυπωσιακό Blue (2014), ένα άλμπουμ ανασύνθεσης του επικού Kind of Blue του Miles Davis –που είναι παράλληλα και το τζαζ άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών–, οι MOPDtK επανέρχονται με το Mauch Chunk (2015) σε μια εκρηκτική παράσταση στη Στέγη. 

21:00|είσοδος:5€-15€

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

Λεωφόρος Συγγρού 107-109

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.