Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.08.2022

Προς κατάργηση η δωρεάν στέγαση για τους φοιτητές

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις φοιτητικές εστίες.
Προς κατάργηση η δωρεάν στέγαση για τους φοιτητές

Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης περιουσίας του Δημοσίου και των κλειστών διαμερισμάτων περιλαμβάνουν οι σχεδιαζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγης που δυσκολεύει τη ζωή των νέων. Ωστόσο μένει να φανεί κατά πόσο θα διευκολυνθεί η ζωή των φοιτητών και φοιτητριών της χώρας, που διαμένουν σε εστίες.

Μιλώντας με «μια ομάδα από φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας» σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε συνάντηση την Πέμπτη 19 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνησή της ΝΔ θα είναι πολύ «τολμηρή στις πολιτικές που αφορούν στη στέγη».

Αναφερόμενος στο θέμα της φοιτητικής στέγης χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν πανεπιστήμια «τα οποία μπορεί να έχουν δυνατότητα κι έχουν χώρο, να μην έχουν βρει τρόπο, μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να κατασκευάσουν φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική στέγη».

«Να δούμε τα ζητήματα που αφορούν τη φοιτητική στέγη. Φαίνεται αδιανόητο αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν πανεπιστήμια τα οποία μπορεί να έχουν δυνατότητα κι έχουν χώρο, να μην έχουν βρει τρόπο, μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να κατασκευάσουν φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική στέγη.

«Δεν λέω κατ’ ανάγκη να είναι δωρεάν, αλλά ξέρετε όσοι έχετε σπουδάσει εκτός Αθηνών, τι ενοίκια μπορούν να ζητάνε. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση με ένα πολύ πιο χαμηλό ενοίκιο να μπορεί κανείς να έχει μία αξιοπρεπή φοιτητική στέγη εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Αυτές είναι μόνο κάποιες ιδέες τις οποίες αναπτύσσουμε αυτή την εποχή για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ ακανθώδες πρόβλημα της στέγης και της αύξησης του κόστους διαβίωσης συνολικά», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.