Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Θεοδωρικάκου για τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» – 11 άτομα προσήχθησαν

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για το αδιανόητο περιστατικό στην Πιερία, όπου αρνητές του κορωνοϊού «απήγαγαν» διευθυντή Γυμνασίου, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος σε δήλωσή του στο Newsbomb.gr, ενώ σημείωσε πως τα άτομα της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν συλληφθεί.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στις 8 το πρωί της Παρασκευής, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Η Αστυνομία προχώρησε άμεσα στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός: οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «Status» ο δήμαρχος.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA