Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Όσοι θέλουν να προστατεύσουν τη Δικαιοσύνη, να την αφήσουν έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες

Σε παρέμβαση, «για όσους προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη», προχώρησε σήμερα η πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, Μαρία Γεωργίου. Η ανώτατη δικαστική λειτουργός αναφέρει ότι «οι απαξιωτικές αναφορές στο έργο της Δικαιοσύνης οδηγούν σε εργαλειοποίησή της».

Η Μαρία Γεωργίου αναφέρει ότι η Δικαιοσύνη θα παραμείνει ανεξάρτητη και προσθέτει πως όσοι κάνουν απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις επιχειρούν να την εργαλειοποιήσουν. Τονίζει μάλιστα ότι θα πρέπει να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Η δήλωση της προέδρου του Αρείου Πάγου

Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.
Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Μαρία Γεωργίου

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Βαξεβάνη

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητούσαν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, μετά την κλήση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη από τον Άρειο Πάγο, για το σκάνδαλο της Novartis. Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Η διαστρέβλωση της υπόθεσης του «σκανδάλου Novartis», προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν «σκευωρία Novartis», που αποτέλεσε σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της, εισέρχεται στην επόμενη φάση της.

Αφού δεν δίστασε να κατατρομοκρατήσει μάρτυρες και να καρατομήσει εν ενεργεία εισαγγελείς‧ αφού ευνόησε κάθε κώλυμα στην εξέλιξη των υποθέσεων των Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου‧ αφού παραγνώρισε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που την καλούσε να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, έστρεψε, με διαρροές και πιέσεις, όλες της τις προσπάθειες στο να διαμορφώσει τις συνθήκες και το ανάλογο περιβάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δημοσιογράφους που θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.

Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε. Στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έκανε κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA