Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ποτάμι: Αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής και συνέδριο τον Οκτώβριο

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.

Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Ποταμιού υπερψήφισαν την εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, η πρόταση εγκρίθηκε με 97 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά επί των παρόντων μελών.

Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει και συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων

Να σημειωθεί πως ο Σταύρος Θεοδωράκη, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του, ανέφερε κατά πληροφορίες ότι είναι «υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Συνταγή αποτυχίας η παραμονή, τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης

«Η παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής θα ήταν συνταγή αποτυχίας», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη δημόσια ομιλία του μετά την απόφαση της αποχώρησης.

Πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές και παραδέχθηκε ότι έχει μπροστά ανηφόρες και αναποδιές.

Για τα επόμενα βήματα μίλησε για συνεργασία με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμειςκαι ανακοίνωσε συνέδριο για πολιτικές θέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες και ηγεσία τον Οκτώβριο.

Ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οποιουδήποτε άλλου κόμματος ούτε προτίθεται να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για κατασκευασμένα σενάρια και ψέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Πώς απαντά το Κίνημα Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής απάντησε στην αποχώρηση του κόμματος από τους κόλπους του, τονίζοντας πως «όποιος υποτιμά την ανάγκη για ενότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι θα κριθεί από τον κόσμο της παράταξης».

«Αμφιθυμίες, μπρος πίσω και μετέωρα βήματα δεν βοήθησαν. Προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέσηΟ καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και του ρόλου μας. Το εγχείρημα δύσκολο, η ευθύνη όμως ακόμη μεγαλύτερη.

Όποιος υποτιμά την ανάγκη για ενότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι θα κριθεί από τον κόσμο της παράταξης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι το κεκτημένο των εκατοντάδων χιλιάδων συνιδρυτών του που αποτελούν τους μόνους αναντικατάστατους εγγυητές της πορείας του. Ενώσαμε τον κατακερματισμένο προοδευτικό χώρο. Στόχος μας ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος, μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, που, παράλληλα, τονίζει πως «είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει πως «στις εκλογές του Νοεμβρίου και στο συνέδριο του Μαρτίου, αποτυπώθηκε με σαφήνεια ότι το κίνημα αλλαγής εκφράζει τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.

Ενώσαμε και εκφράζουμε τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Υπηρετούμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για πολιτική ενότητα μέσα από τις αναγκαίες συνθέσεις».

Ολοκληρώνοντας η ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζει πως οι «διαφορετικές απόψεις διασφαλίζουν την ενότητα και την συσπείρωση και όχι να οδηγούν στον κατακερματισμό. Κάθε δυσκολία μας ενώνει ακόμη περισσότερο. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για την ισχυρή Κεντροαριστερά που θα εξασφαλίσει προοδευτικές λύσεις για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Προχωράμε μπροστά με ανοιχτό πνεύμα, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

(Πηγή)

POPAGANDA