Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θα έκανες κάμπινγκ ένα χιλιόμετρο πάνω από τη γη; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Υπάρχουν κάμπινγκ και κάμπινγκ. Υπάρχουν τα οργανωμένα κάμπινγκ, υπάρχουν και τα ελεύθερα. Υπάρχουν κάμπινγκ που δεν θα ήταν υπερβολικό να τα χαρακτηρίσει κάποιος «υπαίθρια ξενοδοχεία», ενώ υπάρχουν κι εκείνα στα οποία ο κατασκηνωτής συγκατοικεί με φίδια, ζωύφια και άλλους απρόσκλητους επισκέπτες. Κάμπινγκ που να χαρακτηρίζονται όμως «επικίνδυνα» υπάρχουν; Αν αναφέρεται κανείς σε εναέριες κατασκήνωσεις όπου διαμένουν ορειβάτες που στήνουν τα αντίσκηνά τους -ή καλύτερα τα κρεμούν- σε βράχους ύψους 1.200 μέτρων, τότε μάλλον υπάρχουν.

Δείτε τις φωτογραφίες για να πειστείτε:

Dawn Wall, Yosemite, HΠΑ

Ο 36χρονος Τόμι Κάλντγουελ και ο 30χρονος Κέβιν Τζόργκεσον (άνω φωτογραφία) είναι οι πρώτοι ορειβάτες που αναρριχήθηκαν στην αποκαλούμενη Dawn Wall, στην κορυφή του El Capitan, την πιο απότομη και σχεδόν κατακόρυφη πλαγιά του βράχου, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους.

El Capitan, Yosemite, ΗΠΑ

Εlk, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Μπορεί κάποιος να δοκιμάσει το tree camping, να κρεμάσει δηλαδή τη σκηνή του σε κάποιο δέντρο. Το Elk της Καλιφόρνια προσφέρει ανθεκτικά δέντρα, σε συνδυασμό με πανέμορφο τοπίο. 

Moonlight Buttress, Γιούτα, ΗΠΑ

Looking Glass Mountain, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ

Meru Peak, Ινδία

Anglesey, Ουαλία

Οι επισκέπτες πληρώνουν πολλά χρήματα για να μείνουν στο εναέριο ξενοδοχείο στο Anglesey και να κοιμηθούν πάνω από τις βραχώδεις ακτές της Gogarth στο Ιερό Νησί της Ουαλίας.

Chamonix, Γαλλία

Baffin Island, Καναδάς

Το αρκτικό περιβάλλον του Baffin κάνει την αναρρίχηση και το κάμπινγκ επικίνδυνο, όμως το σκηνικό είναι εντυπωσιακό.

Moab, Γιούτα, ΗΠΑ

Χρειάστηκαν 11 άτομα και 24 ώρες για να στηθεί αυτή η σκηνή, 420 πόδια πάνω από το έδαφος της ερήμου της Γιούτα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA