Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κορυφαίοι Ρώσοι αθλητές του αμερικανικού πρωταθλήματος χόκεϊ δέχονται απειλές για την ζωή τους

Εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι Ρώσοι παίκτες του αμερικανικού πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου ήρθαν αντιμέτωποι με το μίσος οπαδών σε όλο τον κόσμο, με μερικά από τα κορυφαία ταλέντα του NHL να δέχονται ακόμη και απειλές για τη ζωή τους.

Για την ακρίβεια, τα μηνύματα προς τους παίκτες έχουν γίνει τόσο άσχημα, που ο Darren Dreger, Insider του χόκεϊ του TSN, ανέφερε ότι το NHL έχει αυξήσει την ασφάλεια σε όλο το πρωτάθλημα για τους παίκτες μετά από όλα αυτά.

Στη δήλωσή του, το NHL φάνηκε να αναγνωρίζει την ανάγκη για πρόσθετη προστασία, λέγοντας: «Παραμένουμε επίσης ανήσυχοι για την ευημερία των παικτών από τη Ρωσία, που παίζουν στο NHL για λογαριασμό των συλλόγων τους και όχι εκ μέρους της Ρωσίας».

Το πρωτάθλημα προειδοποίησε τη Ρωσία μετά την επίθεση και είπε ότι βρίσκεται σε διαδικασία παύσης των σχέσεων  με Ρώσους επιχειρηματικούς εταίρους και αναστολής των ιστοτόπων της στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Το NHL καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε στη δήλωση, «και προτρέπει σε μια ειρηνική επίλυση το συντομότερο δυνατό».

POPAGANDA