Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Οι πλουσιότερες και ασφαλέστερες χώρες του κόσμου είναι…

Το Ινστιτούτο Legatum στο Λονδίνο, δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα για τον ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Ευημερίας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Travel + Leisure. Πρόκειται για μια έρευνα που αναλύει τις πιο υγιείς, πλούσιες και ασφαλείς χώρες στον κόσμο δίνοντας για κάθε χώρα ένα σκορ σε 8 διαφορετικές κατηγορίες: Οικονομία, Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρία, Διακυβέρνηση, Εκπαίδευση, Υγεία, Ασφάλεια και Προστασία, Ατομική Ελευθερία, Κοινωνία Πολιτών. 

Τα συμπεράσματα από τη μελέτη αυτή είναι:

Η Νορβηγία είναι το κατάλληλο μέρος για να ζήσεις.

Φέτος, η Νορβηγία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Η Σκανδιναβική χώρα βρέθηκε στην 4η θέση στην κατηγορία Οικονομία, στην 5η για Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρία, στην 8η για Διακυβέρνηση, στην 5η για Εκπαίδευση, στην 4η για Υγεία, στην 8η για Ασφάλεια και Προστασία, στην 3η για Ατομική Ελευθερία και στην 2η θέση για την Κοινωνία των Πολιτών. 

– Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η εγκληματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ποτέ δεν έχει βρεθεί στη λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες και σύμφωνα με μελέτες της Διεθνούς Αμνηστίας, η Αμερική είναι τόσο επικίνδυνη όσο και η Σαουδική Αραβία.  

– Και δεν είναι μόνο η Αμερική επικίνδυνη…

Η έρευνα δείχνει ότι έχουν σημειωθεί δραματικές μειώσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου σε ό,τι αφορά την Ασφάλεια και Προστασία. 

– Η Ινδονησία αποκτά πλούτο με ταχύτατους ρυθμούς. 

Τα τελευταία χρόνια η Ινδονησία αποτελεί την πιο γρήγορα ανεπτυγμένη χώρα , όπως δείχνουν τα στοιχεία για την Επιχειρηματικότητα και την Ευημερία. 

– Ο Καναδάς αποτελεί την πιο ελεύθερη χώρα στον κόσμο.

Πέρα από το γεγονός ότι βρέθηκε στην 1η θέση της λίστας για την Ατομική Ελευθερία, ο Καναδάς αποτελεί παράλληλα την πιο ανεκτική χώρα για τους μετανάστες, με το 92% των πολιτών να υποστηρίζουν ότι ο Καναδάς είναι το κατάλληλο μέρος για τους ξένους, ενώ βρέθηκε και στην 5η θέση για την πιο ανεκτική χώρα σε εθνικές μειονότητες. 

Ειρήνη Κοντογιάννη

Share
Published by
Ειρήνη Κοντογιάννη