Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στο Euroferry Olympia: Έφτασαν στο λιμάνι της Κέρκυρας επιβαίνοντες από το φλεγόμενο πλοίο

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασαν πριν από λίγη ώρα με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής που έπλεε στην περιοχή, επιβαίνοντες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν έπλεε ανοιχτά της Ερείκουσας.

Στο λιμάνι βρίσκονται τρία ασθενοφόρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κέρκυρας Μαρία Παγκράτη η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη. Μεγάλη είναι ξη κινητοποίηση των ελληνικών αρχών είναι μεγάλη. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει ξεκινήσει για το σημείο που βρίσκεται το πλοίο, αντιρρυπαντικό σκάφος από την Πάτρα, το ρυμουλκό «Δίας» από το λιμάνι της Κέρκυρας, τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, το «Γρηγόρης» με τρία οχήματα της πυροσβεστικής και τα φέριμποτ «Ευδοκία» και «Κέρκυρα Express» για να περισυλλέξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στις λέμβους. Επίσης υπάρχουν και παραπλέοντα πλοία καθώς και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Η διαδικασία διάσωσης και καταμέτρησης τους ολοκληρώνεται και θα μεταφερθούν κατά πάσα πιθανότητα στην Κέρκυρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, σημειώνοντας ότι δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάτι ανησυχητικό όσον αφορά την κατάσταση υγείας επιβατών και πληρώματος. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή βοήθησαν στην έγκαιρη επέμβαση των Λιμενικών αρχών. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, υπογράμμισε ο κ. Κατσαφάδος.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA