Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
22.09.2021

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: «Μόνο πάνω από τα κτήματα κάνανε ρίψεις, κάηκε όλο μας το βιος»

Συγκλονίζουν τα λόγια των κατοίκων.

Φύση και άνθρωποι υποφέρουν σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Κάτοικοι καταγγέλουν πως τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις μόνο στις δασικές εκτάσεις, με τα σπίτια τους να μένουν στο έλεος του Θεού, ενώ τονίζουν ότι δεν υπήρχε παρουσία πυροσβεστικών οχημάτων. Σπίτια που καπνίζουν από την πύρινη λαίλαπα, ζώα που τρέχουν να γλιτώσουν από τις φλόγες, άνθρωποι που προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές που κατακαίνε τις περιουσίες τους, νεκρή φύση ολόγυρα. Οι εικόνες αυτές είναι ενδεικτικές των τελευταίων ημερών.

Θύματα των πυρκαγιών και οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης με δάκρυα στα μάτια, με τα ρούχα που φορούσαν όταν έτρεξαν να γλιτώσουν τις ζωές τους, αντίκρισαν σήμερα, με το πρώτο φως της μέρας, το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής.

Σε ρεπορτάζ του newsbeast.gr περιγράφεται η απόγνωση των κατοίκων. Η περιγραφή ενός κατοίκου στην περιοχή της Βαρυμπόμπης είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικράτησε χθες. «Τώρα μαζί σας είναι που πάω να δω να το σπίτι μου έχει ή δεν έχει καεί. Των γειτόνων μου και των δύο, δεξιά και αριστερά κάηκαν. Τι να έχει απογίνει το δικό μου;».

«Τα παιδιά μου 12 και 15 χρονών ήταν μόνα τους στο σπίτι εκείνη την ώρα. Πήραν τα σκυλιά μας κι έφυγαν», όπως διηγήθηκε και αμέσως τον έπιασαν τα κλάματα, από ανακούφιση που το δικό του σπίτι ήταν άθικτο.

«Κάηκε όλος μας ο βιος και ένα πυροσβεστικό όχημα δεν πέρασε»

Λίγα μέτρα παρακάτω, δύο αδελφές στέκονται στη μέση του ολοσχερώς καμμένου οικοπέδου και σπιτιού τους μερικά μέτρα πριν την πλατεία Βαρυμπόμπης. «Δεν έμεινε τίποτα. Έμπα μέσα να δεις. Όχι σπίτι δεν φαίνεται, ούτε κρεβάτι, ούτε σαλόνι, τίποτα» λέει η Νικολέτα και συνεχίζει «έμενα εδώ με τους γονείς μου και τον αδελφό μου. Ένα πυροσβεστικό δεν ήλθε. Κάηκε και το σπίτι του γείτονα μου δίπλα. Μόνο πάνω από τα μεγάλα κτήματα κάνανε ρίψεις. Κάηκε όλος μας ο βιος και ένα πυροσβεστικό όχημα δεν πέρασε».

Ακριβώς απέναντι ένας άνθρωπος κλαίει κι αυτός μόλις αντικρίζει το καμμένο συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρούσε.

«Πάνε όλα, πάνε» μονολογεί πριν μας αφήσει για να πάει να δει τι γίνεται και στο σπίτι του λίγα μέτρα παρακάτω. Έξω από το σπίτι του μην αντέχοντας να βλέπει άλλο το θλιβερό θέαμα σπίτι στέκεται και ο γείτονας της Νικολέτας, κι αυτός με τα ίδια ρούχα από χθες, αποκαμωμένος και σε κατάσταση σοκ. «Τώρα το πρωί αντίκρισα κι εγώ αυτό το μεγάλο χάλι» μας.

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.