Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ποιές χώρες διαβάζουν περισσότερο;

Έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία που έχετε στην κατοχή σας; Με την πρώτη ματιά, το παραπάνω ερώτημα φαίνεται περιττό: Μα φυσικά, κανείς δεν αγοράζει βιβλία χωρίς να τα διαβάζει. Ή μήπως όχι; Μερικοί άνθρωποι έχουν την συνήθεια να παίρνουν βιβλία και να μην τα διαβάζουν ποτέ. Και υπάρχει πραγματικά μια λέξη για αυτό το είδος της συμπεριφοράς:

Tsundoku.

Η ιαπωνική λέξη μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «σωρό ανάγνωσης».

Οι πωλήσεις των ebook έχουν μειωθεί για πρώτη φορά από την αυγή της ψηφιακής εποχής, κατά 2,4%. Σαφώς, οι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν την ανάγνωση έντυπων βιβλίων.

Το Statista δημιούργησε ένα γράφημα, χρησιμοποίησε δεδομένα από το World Culture Score Index, για να αποδείξει ποιες χώρες διαβάζουν περισσότερο:

Οι άνθρωποι στην Ινδία ξοδεύουν, κατά μέσο όρο 10,42 ώρες διαβάζοντας την εβδομάδα, ενώ οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης ακολουθούν με 9,24.

Συγρκιτικά, το Ηνωμένο Βασίλειο βαίνει προς το τέλος του γραφήματος, με 5,18 ώρες την εβδομάδα.

Γιατί λοιπόν να αγοράσω ένα βιβλίο που δεν πρόκειται να διαβάσω; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αγοράσουν τα βιβλία δεν προτίθενται να διαβάσουν:

  • Είναι δώρο
  • Το βιβλίο που πραγματικά θέλετε είναι μέρος μιας προώθησης και είναι φθηνότερο να πάρετε αυτό που δεν θέλετε να διαβάσει πάρα πολύ.
  • Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι όμορφο
  • Για ένα πρότζεκτ

Πηγή: Independent

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου