Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
22.10.2020

18 Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που η Εντίθ Πιάφ ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα τον Δημήτρη Χορν

Ύστερα από συναυλία της στην Αθήνα.

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 1946 όταν η Εντίθ Πιάφ ήρθε στην Αθήνα για μία παράσταση στο θέατρο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Όλος ο κόσμος της τέχνης και του θεάτρου ήταν εκεί για να αποθεώσει τη δει. Ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Χορν. 

Η Πιάφ μόλις τον είδε τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και έφυγε από την Αθήνα με την ανάμνησή του μαζί της. 

Ο Χορν ήταν τότε παντρεμένος με την Ρίτα Φιλίππου.

Όταν η Εντίθ έφτασε στο Παρίσι επικοινώνησε αμέσως μαζί του, στέλνοντας του μία απελπισμένη, ερωτική επιστολή με την οποία τον παρακαλούσε να ξαναβρεθούν. 

Το γράμμα ήταν 4 σελίδες αλλά στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μόνο το παρακάτω απόσπασμα. 

«Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα ‘θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα…».

Λέγεται πως η Πιάφ περίμενε κάποια απάντηση από τον ηθοποιό ακόμα και έζησε μόνη της έναν πονεμένο, ανεκπλήρωτο έρωτα που δεν βρήκε ποτέ ανταπόκριση. Η επιστολή πουλήθηκε αργότερα σε δημοπρασία έναντι 1.500 ευρώ. 

Με πληροφορίες από εδώ. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.