Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
23.06.2021

Ποια είναι η πληρωμή που δε θα ξεχάσεις ποτέ, στο πιο απίθανο μέρος και με τον πιο απίστευτο τρόπο;

Όσο εσύ αναμοχλεύεις όμως ψάχνοντας να βρεις τη δική σου αξέχαστη εμπειρία, τι θα ‘λεγες να σου δίναμε μια ιδέα από τις πληρωμές του μέλλοντος;

Από εκείνη τη βραδιά που συνειδητοποιήσατε με την παρέα σου την ώρα του λογαριασμού και έχοντας φάει το καταπέτασμα, ότι τα χρήματα που είχατε πάνω σας δεν έφταναν ούτε για τυρόπιτες, μέχρι το ταξίδι σου που ξέμεινες από συνάλλαγμα και άρχισες να ψάχνεις τις ισοτιμίες πριν αρχίσεις να μοιράζεις ευρώ δεξιά κι αριστερά, οι πληρωμές ανέκαθεν αποτελούσαν αφορμή για σπαρταριστές ιστορίες.

Όσο εσύ αναμοχλεύεις όμως ψάχνοντας να βρεις τη δική σου αξέχαστη εμπειρία, τι θα ‘λεγες να σου δίναμε μια ιδέα από τις πληρωμές του μέλλοντος; Αυτές που θα ολοκληρώνονται με μία συσκευή που θα έχεις πάνω σου και που θα κάνουν το πορτοφόλι, τα μετρητά, ακόμα και τις πλαστικές κάρτες να μοιάζουν με μακρινή ανάμνηση. Ώρα να μιλήσουμε για τις ψηφιακές συναλλαγές μέσω «έξυπνων» συσκευών.

Η λογική τους είναι εξαιρετικά απλή -για την ακρίβεια, αποτελούν την εξέλιξη των ανέπαφων πληρωμών με κάρτα. Αρχικά, περνάς την κάρτα σου στο ειδικό στο smartphone ή το smartwatch σου. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και απόλυτα ασφαλής και ολοκληρώνεται σε δευτερόλεπτα.Κατόπιν χρησιμοποιείς τη συσκευή σου ακριβώς όπως θα έκανες και με την κάρτα: την ώρα της πληρωμής, την πλησιάζεις σε ένα συμβατό POS, η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου κι εσύ συνεχίζεις τα ψώνια ή τη βόλτα σου. Τόσο απλά.

Οι ψηφιακές συναλλαγές μέσω «έξυπνων» συσκευών δεν είναι απλά πιο γρήγορες και άνετες, αλλά και πιο ασφαλείς, καθώς τα πραγματικά στοιχεία της κάρτας δεν αποθηκεύονται, καθώς στη θέση τους δημιουργείται και χρησιμοποιείται ένας μοναδικός κρυπτογραφημένος αριθμός (token). Παράλληλα, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής  θα πρέπει να συναινέσεις κι εσύ, κάτι που γίνεται με ταυτοποίηση είτε μέσω βιομετρικών χαρακτηριστικών όπως το δακτυλικό αποτύπωμα, είτε με προσωπικό κωδικό πρόσβασης (PIN) στη συσκευή. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται ανεπιθύμητες χρεώσεις και ο καταναλωτής είναι πάντα εκείνος που έχει τον τελευταίο λόγο.

Αν αναρωτιέσαι πώς και πότε θα είσαι σε θέση να πραγματοποιείς τις συναλλαγές σου με την ευκολία, την ταχύτητα αλλά και την ασφάλεια που προσφέρουν οι ψηφιακές συναλλαγές μέσω «έξυπνων» συσκευών, η Mastercard, πρωτοπόρος στον κλάδο των πληρωμών, έχει την απάντηση. Ήδη οι κάτοχοι καρτών Mastercard είναι σε θέση να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς ψηφιακών συναλλαγών μέσω Apple Pay (για κάρτες των Alpha Bank, Viva και Edenred), Google Pay (για κάρτες της Viva) και των ψηφιακών πορτοφολιών τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς) σε συσκευές Android.

Η Mastercard φέρνει το αύριο των ψηφιακών πληρωμών σήμερα και αλλάζει την καθημερινότητά μας. Εσύ; Ακόμα ψάχνεις να θυμηθείς την ιστορία που λέγαμε…;

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.