Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2022

Πεκίνο 2022: Μαξ Πάροτ – Από τη μάχη με τον καρκίνο, στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο

Το μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης.
Πεκίνο 2022: Μαξ Πάροτ – Από τη μάχη με τον καρκίνο, στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο

Συγκλονίζει η ιστορία του Μαξ Πάροτ ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο snowboarding (χιονοσανίδα) στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ο Καναδός που έχει τεράστια ιστορία στο άθλημα στις αρχές του 2019 είχε διαγνωστεί με το λέμφωμα Hodgkin και έδωσε για έξι μήνες μάχη για να βγει νικητής και να επιστρέψει τελικά στο άθλημα που αγαπά.

Ο Μαξ Πάροτ είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Αγώνες του 2018 αλλά δεν είχε φανταστεί ότι θα δώσει σε λίγους μήνες μάχη για τη ζωή του στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου.

Όπλα του ήταν η πίστη και οι χημειοθεραπείες που τον κράτησαν για έξι μήνες μακριά απ’ όλα. Ο Πάροτ είναι σήμερα 27 ετών και έχει ξεκινήσει στην χιονοσανίδα από τα 9 του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maxence Parrot (@maxparrot)

«Δεν είχα άλλους μύες, ούτε ενέργεια. Ήθελα να τα παρατήσω μερικές φορές γιατί ήταν τόσο δύσκολο. Το να φτάσω εδώ μετά τρία χρόνια να κερδίζω χρυσό, ήταν εντελώς τρελό.Το να επιστρέψω για να συμμετάσχω σε αυτούς τους Αγώνες, ήταν τεράστιο κίνητρο στο να νικήσω τον καρκίνο», θα πει μετά από το χρυσό ο Μαξ και θα συμπληρώσει:

«Είμαι απίστευτα περήφανος για τον εαυτό μου. Ήταν η πιο δύσκολη διαδρομή που έχω κάνει σε όλη μου την καριέρα».

Ο Πάροτ ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες του τον Ιούνιο του 2019 και δυο μήνες μετά ήταν και πάλι στις επάλξεις κερδίζοντας μάλιστα χρυσό μετάλλιο στα X Games Norway.

«Ως άνθρωπος, συνήθιζα να θεωρώ τη ζωή δεδομένη. Δεν το κάνω πλέον. Κάθε φορά που δένω τα πόδια μου στο snowboard μου, το εκτιμώ πιο πολύ από οποιανδήποτε άλλη φορά. Είμαι χαρούμενος που μπορώ κάθε ημέρα να ακολουθώ το πάθος μου», είχε τονίσει ο Ολυμπιονίκης.

Για τους μήνες που έζησε στο κρεβάτι και για την μάχη με τον καρκίνο θα πει: «Ένιωθα σαν να ήμουν ξαπλωμένος σ’ ένα κλουβί γιατί δεν μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο, που είναι το snowboard».

Ο Μαξ Πάροτ που έχει δεκάδες μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις στην καριέρα του συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για 3η φορά.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.