NEWS
29.02.2020

Παζάρι αλληλεγγύης των κατασκηνώσεων «Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα»

Έρχεται το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Φωκιανός» στο Καλλιμάρμαρο.

Το 9ο παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων των κατασκηνώσεων «Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα» διοργανώνεται το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Φωκιανός», (Βασ. Όλγας 1, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο).

Το παζάρι στηρίζεται στις ίδιες αρχές που διέπουν και τη λειτουργία της Κατασκήνωσης, όπως σημειώνουν οι εθελοντές. «Αφενός στην αμιγώς εθελοντική εργασία των συμμετέχοντων και αφετέρου στην οικολογική διαχείριση μέσων και πόρων και τον αντικαταναλωτισμό: το άχρηστο αντικείμενο που μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον και το άχρηστο υλικό που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να μετασχηματιστεί σε ένα χρήσιμο χειροτέχνημα. Η έννοια του αντικαταναλωτισμού δεν περιορίζεται στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά επεκτείνεται στην προσφορά και ανταλλαγή αντικειμένων και στην συνειδητοποίηση και περιορισμό των αναγκών του ατόμου».

Όσοι βρεθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Φωκιανός» το προσεχές Σαββατοκύριακο, μπορούν να δωρίσουν στο Παζάρι καινούρια και μεταχειρισμένα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Τα αντικείμενα αυτά θα πωληθούν, μαζί με χειροτεχνήματα και τρόφιμα φτιαγμένα από τους εθελοντές και τους φίλους τους. «Αγοράζοντάς τα σε χαμηλή τιμή, τους δίνουμε αξία και βοηθάμε ταυτόχρονα τις Κατασκηνώσεις να συνεχίσουν το έργο τους».

Γιατί; Για να βοηθήσουμε τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης να ξαναπάνε στην Κατασκήνωση το 2020, αλλά και για να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας σε χαμηλές τιμές, μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον, απολαμβάνοντας ροφήματα και σπιτικές λιχουδιές από τον μπουφέ και παρακολουθώντας ή συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στον χώρο του παζαριού. Παράλληλα, γνωρίζουμε από κοντά την Κατασκήνωση και τους ανθρώπους της και προωθούμε τις ιδέες της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Τι να προσφέρετε; Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας και σπιτιού, ποδήλατα, κοσμήματα και ρολόγια, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, ημερολόγια, χαρτικά, συλλεκτικά αντικείμενα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά, τσάντες, ζώνες, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί, χυλοπίτες λάδι, ελιές, γλυκά του κουταλιού), χειροποίητα γλυκά (κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) κλπ.

Πως αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε; Συμβάλλοντας στην προετοιμασία, αλλά και στη διεξαγωγή της εκδήλωσης ή παρασκευάζοντας σπιτικά γλυκά και πίτες που θα διατεθούν τις ώρες λειτουργίας του παζαριού στους επισκέπτες. Επιπλέον, προωθώντας την εκδήλωση σε κόσμο που θα συμπαρασταθεί στην κίνηση και θα αποκτήσει αντικείμενα σε χαμηλή τιμή, αλλά με μεγαλύτερη αξία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς του σωματείου.

Τι θα βρείτε εκεί;  Αυτά που θα έχουν προσφερθεί, κατασκευαστεί και παρασκευαστεί από τους εθελοντές και τους φίλους τους.

Τι συμβαίνει εκεί; Θα τριγυρίζετε ανάμεσα στους πάγκους ψάχνοντας φθηνούς θησαυρούς, θα ξεκουραζόσαστε πίνοντας τον καφέ σας και τρώγοντας ένα γλυκό, θα σκεφτόσαστε σε ποιους δικούς σας δεν πήρατε κάτι τσιμπολογώντας μια πίτα και πίνοντας ένα ποτήρι κρασί. Μην ανησυχείτε για τα παιδιά σας, οι εθελοντές μας θα έχουν οργανώσει εργαστήρια γι’ αυτά. Και ξαφνικά θα συμβαίνουν πράγματα που δεν περιμένετε.

Για όσους ενδιαφέρονται να δωρίσουν αντικείμενα για το παζάρι των κατασκηνώσεων ΧΠΧΝ μπορούν να τα πάνε στα γραφεία των Κατασκηνώσεων, Χέυδεν 14, πλ. Βικτωρίας (έξοδος ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ προς Κηφισιά), 2ος όροφος, τα οποία από είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα, ώρες 20:00-22:00, Τρίτη, ώρες 12:30-14:30 και Πέμπτη, ώρες 18:00-20:00 είτε στον χώρο του παζαριού την παραμονή (6/12/2019), ώρες 18:00-22:30 και τις ώρες λειτουργίας του.

Επίσης υπάρχει και το τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972 162 583.

Λίγα λόγια για τις κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα

Είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση εθελοντών που ιδρύθηκε το 1932 από τον π. Γεώργιο Πυρουνάκη κι εδώ και 67 χρόνια φιλοξενεί δωρεάν κάθε καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Γεώργιο Μάνδρας, στο βουνό Πατέρας, παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, αλλά και προβλήματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης, παρέχοντάς τους άριστη διατροφή και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2019 φιλοξενήθηκαν δωρεάν 115 παιδιά από 13 διαφορετικούς τόπους καταγωγής, χωρίς διακρίσεις σε ο,τι αφορά την καταγωγή, το θρήσκευμα ή την εθνικότητα, με τη βοήθεια 80 εθελοντών από την Ελλάδα και άλλες χώρες του κόσμου.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.