Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου, για λόγους ευθιξίας

Για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου, ο Αθανάσιος Τσολακίδης, όπως ο ίδιος εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το θέμα που δημιουργήθηκε με την απόφαση του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου να προβεί σε κατάληψη του κτιρίου σε περίπτωση ένταξης-τοποθέτησης των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου.

   «Δεν είμαι αυτός που υπέγραψε ή πήρε αυτή την απόφαση» δήλωσε ο κ. Τσολακίδης, διευκρινίζοντας πως υπήρξε παρανόηση με τον τρόπο που γράφτηκε το δελτίο. «Έτσι όπως γράφτηκε το δελτίο Τύπου και στάλθηκε φαίνεται το δικό μου όνομα και τηλέφωνο. Εγώ δεν ήμουν καν εκεί, δεν είμαι αυτός που υπογράφει αυτή την απόφαση, τη δέχομαι ως κοινοποίηση. Όλοι νόμιζαν ότι εγώ ήμουν αυτός που υπέγραψα αυτή την απόφαση. Δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων με ύβρεις και απειλές» τόνισε.

   Ο κ. Τσολακίδης ανέφερε ακόμη πως προσπάθησε χθες να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν και εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργήθηκε, αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας.

   Το ζήτημα της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου έχει τεθεί προς συζήτηση στο πλαίσιο της Ένωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, όπως εξήγησε Ο κ. Τσολακίδης, αλλά η επιμέρους ενημέρωση στους συλλόγους θα γινόταν μετά την επίσημη ενημέρωση σε σχέση με το ζήτημα από την Πολιτεία. «Στείλαμε μηνύματα στους συλλόγους και είπαμε αν δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε με φήμες» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Τσολακίδης.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου