Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομη μεταφορά του χρυσαυγίτη Ηλιόπουλου σε αγροτικές φυλακές

Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση πως ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Παναγιώτης Ηλιόπουλος μεταφέρθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα στις φυλακές της Κασσαβέτειας που είναι κοντά στο πατρικό του, στον Βόλο.

Σημειώνεται πως το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έχει απορρίψει δύο φορές τις αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ο πρώην χρυσαυγίτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με  δημοσίευμα του magnesianews.gr η μεταφορά ό έγινε αθόρυβα προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις με τον πυρήνα αναρχικών που υπάρχει στην περιοχή, ενώ  αξίζει να σημειωθεί πως οι φυλακές της Κασσαβέτειας είναι κοντά στον Βόλο από όπου κατάγεται.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν πολλοί πρόκειται για παράνομη μεταφορά καθώς όπως γράφει το Gazzetta «Το άρθρο 3 του νόμου 4760/2020 (ΦΕΚ 247Α, 11.12.2020) προβλέπει ότι στις αγροτικές φυλακές μπορούν να μεταφερθούν κρατούμενοι που έχουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη «και έχουν εκτίσει πραγματικά το ένα πέμπτο της ποινής τους». Κάτι που στην περίπτωση του Ηλιόπουλου δεν ισχύει.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA