Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
24.07.2021

Σοφία Νικολάου: Παραδέχθηκε την τιμωρητική μεγαγωγή του Βασίλη Δημάκη

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με την αντιπολίτευση στη Βουλή, για την υπόθεση του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη.

Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όταν η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, παραδέχθηκε ότι ήταν εκδικητική η μεταγωγή του κρατούμενου, Βασίλη Δημάκη, που πρόσφατα πραγματοποίησε απεργία πείνας προκειμένου να του αποδοθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση. 

Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση. Η Σοφία Νικολάου δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «η υπόθεση Δημάκη πρέπει να πάψει να είναι εμβληματική». Αναφέρθηκε στη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στα Γρεβενά λέγοντας πως «ο συγκεκριμένος κρατούμενος ξεσήκωσε την φυλακή και είχε και επικοινωνία και με άλλες φυλακές με αποτέλεσμα κρατούμενοι να απέχουν από τις εργασίες τους». Τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να λέει ψέματα, να προσβάλλει τους κρατούμενους, να τους εκφοβίζει λέγοντας ότι θα πεθάνουν όλοι σαν τα ποντίκια, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να επιλέγει την φυλακή του και να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί μας. Οι φυλακές έχουν διοίκηση». Υποστήριξε επίσης ότι Βασίλης Δημάκης «είπε ψέματα πως του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Αναφέρθηκε μάλιστα στην αντιπολίτευση λέγοντας πως «κάποιοι ίσως θα επιθυμούσαν να έχουμε κρούσματα και θάνατο για να νομιμοποιήσουν επαναστατικές γυμναστικές. Κάποιοι έχουν αλλεργία στα αυστηρά μέτρα που λάβαμε». Μάλιστα αναρωτήθηκε ρητορικά «τι θα γινόταν εάν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κορονοϊό και φυλακές. Θα είχαμε κρούσματα στις φυλακές, εξάπλωση κρουσμάτων σε όλες τις φυλακές της χώρας με βέβαιους θανάτους».

Η στάση της προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός δήλωσε πως «κάνατε μια εκδικητική μεταγωγή, παραπλανήσατε την αντιπολίτευση ,τον ίδιο και τον δικηγόρο του». 

Ενώ η εκπρόσωπος του ΚΚΕ,  Μαρία Κομνηνάκα, τόνισε ότι καταγράφηκε πως «η παραδοχή ότι ο Δημάκης μεταφέρθηκε επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά του δείχνει το ότι η αντίδραση της γενικής γραμματέως ήταν εκδικητική». Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας δήλωσε πως «ποτέ δεν περιμέναμε να απευθύνεται μια γενική γραμματέας στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας “αυτοί είστε”. Στις συμπεριφορές, τις πρακτικές και τις αντιλήψεις της κ.Νικολάου θα είμαστε απέναντι. Η συμπεριφορά της είναι κωμική και κωμικοτραγική».

ΠΗΓΗ

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.