Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2022

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νόμο-πλαίσιο Κεραμέως

Φοιτητές, γονείς, ερευνητές και καθηγητές πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με βασικό αίτημα να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νόμο-πλαίσιο Κεραμέως

Φοιτητές, γονείς, ερευνητές και καθηγητές πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με βασικό αίτημα να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και να υπάρξει μέριμνα για δωρεάν Παιδεία.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα διαμαρτυρήθηκε ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για τα ΑΕΙ, που κατέθεσε η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, εν μέσω καλοκαιριού, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

«Κάτω ο νέος νόμος πλαίσιο» και «Όχι στη διάλυση των πτυχίων και της προοπτικής μας» έγραφε ένα από τα πανό των φοιτητικών συλλόγων.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή με διαδηλωτές και διαδηλώτριες, να καταγγέλλουν μεταξύ άλλων, τη συγκέντρωση υπερεξουσιών σε διοικητικά συμβούλια, την εμπορευματοποίηση των ΑΕΙ και την ενίσχυση της επισφάλειας για τους νέους επιστήμονες.

Στους δρόμους ακουγόντουσαν με ρυθμό συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία, αλλά και κατά της εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνταγματολόγοι, την άποψη των οποίων είχε ζητήσει η ΠΟΣΔΕΠ, είχαν διαπιστώσει, μεταξύ άλλων, κρίσιμα ζητήματα συμβατότητας του νομοσχεδίου, προβλήματα διαφάνειας, νομιμοποίησης των οργάνων, απουσία θεσμικών αντίβαρων και φυσικά την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στον πρύτανη.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.