Categories: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παγκόσμια Τράπεζα: Έως και 216 εκατομμύρια κλιματικοί πρόσφυγες μέχρι το 2050

Έως 216 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν έως το 2050 για να ξεφύγουν από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και κρίσης, σημειώνει με έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Πρόκειται για την πρώτη σχετική έρευνα από το 2018 μέχρι σήμερα, όπου τονίζονται ως κυρίαρχες συνέπειες για τις μετακινήσεις των κλιματικών προσφύγων η μείωση της αγροτικής παραγωγής, η έλλειψη νερού και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας.

Είμαστε όλοι εν δυνάμει κλιματικοί πρόσφυγες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σημειώνει ότι η ανατολική Ασία, η βόρεια Αφρική, όπως και γεωγραφικές περιοχές στην Ευρασία βρίσκονται στο επίκεντρο των εκτιμήσεων του οργανισμού ως οι περιοχές που έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να βιώσουν τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Στην έκθεση σημειώνεται ακόμα ότι χωρίς τη λήψη αποφασιστικής δράσης θα υπάρξουν «hotspots» κλιματικής μετανάστευσης, με σημαντικές επιπτώσεις για τις χώρες υποδοχής, που δεν είναι συχνά καλά προετοιμασμένες στο να υποδεχθούν πολλούς επιπλέον μετανάστες και πρόσφυγες.

Προς το παρόν, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι έως το 2050, η υποσαχάρια Αφρική θα μπορούσε να δει έως 86 εκατομμύρια κλιματικούς μετανάστες, η ανατολική Ασία και ο Ειρηνικός 49 εκατομμύρια, η νότια Ασία 40 εκατομμύρια, η βόρεια Αφρική 19 εκατομμύρια, η Λατινική Αμερική 17 εκατομμύρια , η ανατολική Ευρώπη και η κεντρική Ασία, 5 εκατομμύρια.

Πηγή: www.rosa.gr

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA