Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
24.07.2021

«Όσα μου έμαθε η (αρχιτεκτονική) ζωή»

Στα πλαίσια των Archisearch Career Days, και των Archisearch Portfolio Reviews, ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής του Archisearch.gr & της Design Ambassador, φιλοξενεί όλη την εβδομάδα καταξιωμένους αρχιτέκτονες για να αφηγηθούν τη διαδρομή τους.

Θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο του τραγουδιού των Tears For Fears. “Advice For The Young At Heart”. Η η αρχιτεκτονική εκδοχή της στήλης «Όσα Μου Έμαθε Η Ζωή» του Αμερικάνικου Esquire. Kαι αυτό γιατί στην Design Ambassador και το Archisearch.gr ένα από τα κοινά τους παραμένουν πάντα οι νέοι αρχιτέκτονες και οι φοιτητές(και όσοι νιώθουν ακόμα νέοι). Ειδικά σε μία περίοδο αναδυόμενης αβεβαιότητας, η δικτύωσή τους με την αγορά και τους καλύτερους εκπροσώπους της, κρίνεται καθοριστική. Σε αυτό στοχεύει η νέα δράση της Design Ambassador και του Archisearch.gr, η οποία εξελίσσεται σε τρία κύματα. Πρόκειται για έναν νέο μεγάλο θεσμό που αφορά στην συμβουλευτική σε θέματα καριέρας για νέους και τελειόφοιτους αρχιτέκτονες και designers. Η πρώτη διοργάνωση του Archisearch Career Weekend θα ανακοινωθεί σύντομα και σίγουρα θα αξιοποιεί κάθε τεχνολογικό μέσο ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτής της περιόδου.

Ωστόσο ο προάγγελός της, βρίσκεται ήδη στον αέρα και μάλιστα έχει κατακτήσει μόλις μετά από 1 εβδομάδα στον αέρα, τη 4η θέση στο ελληνικό τοπ 20 των Podcast Charts του Spotify. Η πρωτοβουλία Archisearch Talks: Advice to Young Architects είναι μία σειρά συζητήσεων ανάμεσα σε σημαντικούς αρχιτέκτονες και στον Βασίλη Μπαρτζώκα, ιδρυτή της Design Ambassador και του Archisearch.gr. Μέχρι στιγμής ο ιδρυτής της Design Ambassador έχει μιλήσει με κορυφαίους Έλληνες αρχιτέκτονες-να σημειώσουμε εδώ ότι η ελληνική αρχιτεκτονική είναι πλέον παγκοσμίου κλάσης βιομηχανία ταλέντων-από τον Αριστείδη Ντάλα μέχρι τον Τάσο Γεωργαντζή των Urban Soul Project και από τη Ρία Βογιατζή των Elastic Architects μέχρι τον Δημήτρη Καραμπατάκη του K-studio. Μέσα σε 30’ οι αρχιτέκτονες μιλούν για τα δικά τους βιώματα και εμπειρίες και μοιράζονται συμβουλές επιτυχίας με τους νεότερους. Για τη συγκεκριμένη σειρά αξιοποιείται το format του podcast, μία μορφή content εξαιρετικά δημοφιλής στο εξωτερικό και πλέον και στην Ελλάδα. Η συνέντευξη γίνεται live μέσω zoom, ηχογραφείται και κατόπιν ανεβαίνει στο Spotify. Κάθε μέρα λανσάρεται ένα νέο επεισόδιο που μπορείτε να βρείτε εδώ. Η σειρά αποτελεί την εισαγωγή στο Archisearch Portfolio Reviews. Καθώς το πορτφόλιο είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο αρχιτέκτονα, το project προσφέρει την ευκαιρία σε φοιτητές ή νέους αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και designers, δωρεάν, να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα, αλλά και με κορυφαίους ακαδημαϊκούς, προκειμένου να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές για τη δουλειά τους και να αναζητήσουν το δρόμο προς τις μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές τους, ή προς την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Παράλληλα τους βοηθά στη δικτύωσή τους με άλλα μέλη της κοινότητας του σχεδιασμού. Η δράση αυτή αναπτύσσεται μέσα από μια σειρά ατομικών συναντήσεων των νέων με τους «μέντορες» που επιλέγουν, με τηλεδιάσκεψη μέσα από πλατφόρμες όπως είναι το ZOOM και το SKYPE. Ανάμεσα στους τους reviewers βρίσκονται 30 διακεκριμένοι επαγγελματίες αρχιτέκτονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιμελητές εκθέσεων και καθηγητές σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ενδεικτικά ο Νικος Κτενάς, η Ρένα Σακελαρίδου, ο Πάνος Δραγώνας και ο Αριστείδης Αντονάς.

Οι δράσεις της Design Ambassador και του Archisearch.gr θα κορυφωθούν στο ARCHISEARCH CAREER WEEKEND, ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο από ομιλίες σημαντικών αρχιτεκτόνων οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας το μέχρι τώρα ταξίδι αλλά και τα μυστικά τους, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους δίνοντας συμβουλές. Στο ARCHISEARCH CAREER WEEKEND θα παραστούν και άλλοι επαγγελματίες από το χώρο της επικοινωνίας, της συμβουλευτικής και του management.

Του Θανάση Διαμαντόπουλου

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.