Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απειλεί με «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Τη βούλησή του να κατασκευάσει το τείχος κατά μήκος της μεθορίου με το Μεξικό εξέφρασε για άλλη μία φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, τόνισε πως αν χρειαστεί θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς συνεχίζεται η διοικητική παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, λόγω της διένεξής του με τους Δημοκρατικούς για το συγκεκριμένο θέμα.

«Πρέπει να κατασκευάσουμε το τείχος», τόνισε το Σάββατο (06/01) ο Ντόναλντ Τραμπ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Πρόκειται για την ασφάλειά μας, για την ασφάλεια της χώρας μας», πρόσθεσε, ενώ πρόσθεσε πως «δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Λευκός Οίκος: Μπορεί να τραβήξει η αναστολή λειτουργίας της κυβέρνησης

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι δήλωσε πως η μερική αναστολή της λειτουργίας του αμερικανικού κράτους, που πλέον εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα του, θα μπορούσε «να τραβήξει ακόμη πολύ περισσότερο».

Ο ίδιος ωστόσο υπαινίχθηκε μία πιθανότητα να εκλεγεί μια αλλαγή των υλικών κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό-το μήλον της έριδος που προκάλεσε το επονομαζόμενο «shutdown» της κυβέρνησης-προκειμένου να επέλθει ένας συμβιβασμός μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των Δημοκρατικών.

Στη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεοπτική εκπομπή «Meet the Press» του NBC, ο Μαλβέινι πρόσθεσε πως ο Τραμπ σκέπτεται να δεχθεί την κατασκευή ενός ατσάλινου φράκτη, παρακάμπτοντας την προεκλογική του υπόσχεση πως ο φράκτης θα είναι από σκυρόδεμα.

«Και εάν θα πρέπει να απαρνηθεί το τείχος από σκυρόδεμα, να το αντικαταστήσει με έναν ατσάλινο φράκτη έτσι ώστε οι Δημοκρατικοί να πουν ‘είδατε δεν κτίζει πια ένα τείχος’, αυτό θα μας βοηθούσε να κινηθούμε πλέον προς την ορθή κατεύθυνση», τόνισε ο Μαλβέινι, ο οποίος επίσης είναι επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

(Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA