Categories: ΥΓΕΙΑ

Ο σκύλος σας νοιάζεται για εσάς

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο το κάνει αυτό υπάρχει εξήγηση γιατί όλα αυτά τα κάνει για να σας δείξει την εν-συναίσθηση του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κουτάβι σας κάνει όλες αυτές τις μικρές χαριτωμένες κινήσεις για να σας δείξει πόσο νοιάζεται για σας και να κατανοήσει τα δικά σας συναισθήματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό Mental Floss, κάθε φορά που το σκυλί γέρνει το κεφάλι πάνω σας προσπαθεί να ακούσει οικείους ήχους ή λέξεις. «Τα σκυλιά είναι εντυπωσιακά καλά στο να διαβάζουν και να ανταποκρίνονται στη γλώσσα του σώματος σας και να αντιλαμβάνονται τα φωνητικά συναισθήματα», λέει το άρθρο και προσθέτει: «Όταν φωνάζετε τον σκύλο σας για φαγητό το καταλαβαίνει ακόμα κι αν οι λέξεις χάνονται στην μετάφραση. Το ίδιο ισχύει και όταν το επαινείτε».

«Τα σκυλιά είναι ικανά να αναγνωρίζουν μερικώς την ανθρώπινη γλώσσα, έτσι κάθε φορά που του μιλάτε μπορούν και καταλαβαίνουν συγκεκριμένες λέξεις και τις συνδέουν με τις διάφορες δραστηριότητες, όπως το φαγητό, τη βόλτα ή το παιχνίδι».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA