Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.05.2022

Ο σχολικός εκφοβισμός στο επίκεντρο προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών

3μηνο e-learning για γονείς και παιδιά.
Ο σχολικός εκφοβισμός στο επίκεντρο προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο σχολικός εκφοβισμός και γενικότερα το φαινόμενο του bullying απαντάται συχνά σε Η.Π.Α, Καναδά, Αυστραλία , όπως επίσης και σε χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και αλλού. Το είδαμε και πρόσφατα στην Ελλάδα με την υπόθεση Γιακουμάκη. Σύμφωνα με όσα έχουν δείξει οι έρευνες ένα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού από συμμαθητές τους, ενώ σε διεθνές επίπεδο το 15% των νέων έχει υποστεί βία. 

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Μαίρης Ιτσέγκο για το φαινόμενο του bullying.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα 3μηνο e-learning πρόγραμμα, με σκοπό να ενημερώσει για τα φαινόμενα του εκφοβισμού αλλά και για την αντιμετώπισή τους. Επίσης, το πρόγραμμα θα δίνει συμβουλές σε γονείς και παιδιά για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν απέναντι σε κάτι τέτοιο αλλά και για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Στόχος του e-learning είναι ακόμη να προστατεύσει τους εφήβους από τη ψυχολογική και κοινωνική συνέπεια του bullying, αφού όποιος έχει γνώσεις σχετικά μ’ ένα θέμα είναι και πιο εύκολο να το αντιμετωπίσει. 

“Μήπως να μη μιλάμε για το bullying επειδή είναι της μόδας;”, αναρωτιέται ο Γιώργος Σαλαμάς

Σ’ αυτό το σημείο ν΄αναφέρουμε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης. Τέλος, η προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων λήγει στις 22/5/2015 και τα μαθήματα ξεκινούν 25/5/2015. 

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδω.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.