Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ αρνήθηκε σήμερα να εγκαταλείψει την εξουσία, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται από συναδέλφους του στο κόμμα του των Φιλελευθέρων και ορισμένους υπουργούς, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχει χάσει την υποστήριξή τους. Ο Τέρνμπουλ κέρδισε οριακά την ψηφοφορία για την ηγεσία του κόμματός του που διεξήχθη την περασμένη Τρίτη, επικρατώντας με 48 ψήφους έναντι 35 του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πίτερ Ντάτον. Ο Ντάτον και άλλοι υπουργοί ζήτησαν σήμερα τη διεξαγωγή μιας δεύτερης ψηφοφορίας.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα ότι αν λάβει επιστολή που θα φέρει την υπογραφή της πλειοψηφίας των βουλευτών του κόμματός του με την οποία θα ζητείται η διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας για την ηγεσία των Φιλελευθέρων, τότε αυτός θα συγκαλέσει σύνοδο του κόμματος για την Παρασκευή το μεσημέρι (περίπου στις 05:00 ώρα Ελλάδος).

Αν σε αυτήν την σύνοδο που θα συγκαλέσει ψηφιστεί πρόταση με την οποία θα ζητείται η διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας για την ηγεσία του κόμματος, αμφισβητώντας τη νίκη του, αυτός δεν θα θέσει υποψηφιότητα σε αυτήν. “Αν περάσει η πρόταση (για μια νέα ψηφοφορία) θα την αντιμετωπίσω ως πρόταση δυσπιστίας και δεν θα είμαι υποψήφιος στην ψηφοφορία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA