Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2022

Ο προσβλητικός χάρτης των στερεότυπων της google

Τα στερεότυπα για τους λαούς τους πλανήτη μας καλά κρατούν.
Ο  προσβλητικός χάρτης των στερεότυπων της google

Σχεδόν όλοι μας όταν σκεφτόμαστε έναν Ιταλό, έναν Γερμανό ή έναν Αμερικάνο τους συνδέουμε και με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που μας θυμίζει τον συγκεκριμένο λαό.

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος και με μια απλή αναζήτηση στο google. Το autocomplete της μεγαλύτερης ιστοσελίδας αναζήτησης αποκαλύπτει πολλά μυστικά.

Πατήστε «γιατί η (βάλτε το όνομα μιας οποιασδήποτε χώρας) είναι τόσο…» και δείτε τί θα βγάλει.

Κάποιες χώρες δεν βγάζουν αποτέλεσμα επειδή είναι είτε πολύ μικρές είτε ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται γι αυτές, άλλες όμως, φαίνεται να ιντργκάρουν πολύ κόσμο.

Ένα αποτέλεσμα που είναι τόσο απλοϊκό αλλά και σύνθετο ταυτόχρονα, είναι το γεγονός ότι έχουμε συνδυάσει την Αφρική και μέρη της Ασίας με την λέξη «φτωχός» καθώς αυτή είναι που εμφανίζεται πρώτη όταν πληκτρολογούμε γι αυτές.

Από την άλλη το πρώτο αποτέλεσμα που βγάζει για τις ΗΠΑ είναι «διχασμένες», που μάλλον έχει να κάνει μ ε τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, ενώ η Αγγλία περιγράφεται απλά ως «πλούσια».

Όσο αφορά τη χώρα μας, δυστυχώς, ο πλανήτης πρώτα σκέφτεται την φτώχεια και μετά τον Παρθενώνα και τον Αριστοτέλη. Πάντως για να παρηγορηθούμε με την φτώχεια έχουν συνδυάσει όλη την νότια Ευρώπη.

Όλα αυτά τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε και μαζεμένα σε χάρτη.

Πηγή: Independent

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.