Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.07.2022

Ο Παφίλης ξεσπά κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή: «Δε πάτε στο δι@ολο λέω εγώ;» [ΒΙΝΤΕΟ]

«Βρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ; Αυτά που κάνουν οι εργοδότες, τα τερατώδη, δεν είναι ψυχολογική βία;»
Ο Παφίλης ξεσπά κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή: «Δε πάτε στο δι@ολο λέω εγώ;» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ξέσπασε κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το έκτρωμα των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. Αφού εξήγησε τα προβλήματα που δημιουργεί στον κόσμο της εργασίας, απογύμνωσε την υποκρισία της ΝΔ και των πολιτικών της.

Ο Θανάσης Παφίλης είπε για τους κυβερνητικούς βουλευτές που διαφωνούν:

«Να σας βάλουμε να δουλέψετε στη ΛΑΡΚΟ 78 ώρες, οι μισοί θα πεθάνετε. Να σας πάμε στα αμπάρια, 78 ώρες τη βδομάδα, να δούμε πόσο καλά θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος που ευαγγελίζεστε».

Έπειτα, έπιασε αδιάβαστη την υφυπουργό της κυβέρνησης για μια διάταξη του νομοσχεδίου, αναφερόμενος ειρωνικά στην δήλωση Μπογδάνου να πληρώνουν πρόστιμο όσοι λένε ψέματα για το νομοσχέδιο: «Για σκεφτείτε: το διάλειμμα δεν αποτελεί χρόνο εργασίας. Είναι έτσι ή όχι; (Απαντά “όχι” η υφυπουργός). Όχι; Πού είναι ο Μπογδάνος να μου δώσει το 100άρικο;»

«Είναι βέλτιστη πρακτική να δουλεύεις από ήλιο σε ήλιο; Ζητάει κανείς εργαζόμενος να δουλεύει 12ωρα;» αναρωτήθηκε, και αναφέρθηκε στην υποκρισία των βουλευτών της κυβέρνησης που καταργούν την κυριακάτικη αργία, αλλά κάνουν τους καλούς χριστιανούς.

«Κυριακάτικη αργία τέλος! Εσείς κάνετε τους χριστιανούς. Κάνετε μεγάλους σταυρούς Και δεν είναι θέμα χριστιανικό, βέβαια. Την υποκρισία σημειώνω…

Ούτε στο ρεπό δε θα βλέπει τα παιδιά. Στους γιατρούς θα τρέχει. Μέχρι και η έκθεση του ΠΟΥ το λέει, αλλά την θάψατε. Τους στέλνετε στον θάνατο, εκτός και αν θέλετε πελατεία, ορισμένοι που είναι και γιατροί.

Αν πας και μιλήσεις με την ντουντούκα ή μοιράσεις προκηρύξεις και πεις “συνάδελφε με συμμετέχεις” κτλ, παίρνεις μία μήνυση “ψυχολογική βία”. Βρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ; Αυτά που κάνουν οι εργοδότες, τα τερατώδη, δεν είναι ψυχολογική βία;»

https://www.youtube.com/watch?v=tT74AcOTV1E

Πηγή: www.rosa.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.