Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές  ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και τα απόγευμα στην Κρήτη και στα Ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι και το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θεοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα  με πρόσκαιρες καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς αλλά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανές καταιγίδες στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες το απόγευμα με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια βαθμιαία δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες  θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23  έως 32 βαθμούς.  

Σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά βαθμιαία μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 43 βαθμούς.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA