Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός για την Παρασκευή 14/8

Πρόσκαιρες μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά αναμένονται αύριο, αρχικά στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με βελτίωση το βράδυ. Τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησος και την Κρήτη πιθανώς πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με  καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα νότια, και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα, με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 τοπικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες μπόρες. Τα φαινόμενα τα οποία στην Κρήτη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στην Κρήτη θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα νοτιότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA